current views are: 15

11 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:58

«Ο αδερφός μου»: Το βίντεο – κραυγή απόγνωσης για τα ΑΜΕΑ

Γιατί ένας πιτσιρικάς με λοστό σπάει το κέντρο της πόλης 

Δημοσίευση 17:58’

Γιατί ένας πιτσιρικάς με λοστό σπάει το κέντρο της πόλης 

Παραμονή Χριστουγέννων στα Χανιά.  Όλα μοιάζουν να ρέουν φυσιολογικά. Από τον μικροπωλητή fast food, τους ανθρώπους που κάνουν βόλτα στο κέντρο έως και τους θαμώνες μιας κεντρικής καφετέριας.

Όλα αυτά έρχονται να αλλάξουν όταν ένας έφηβος κρατώντας λοστό σπέρνει την καταστροφή. Από την μανία του δεν γλιτώνουν τα τραπέζια καφετεριών και εστιατορίων ακόμα και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ποιος να είναι αυτός ο νέος;  Γιατί καταστρέφει περιουσίες τρίτων;

Στην συνέχεια, αποκαλύπτεται ότι αυτή η πράξη είναι μια απεγνωσμένη κραυγή απέναντι στην κοινωνία, η οποία υψώνει τα τείχη της στα άτομα με αναπηρία. Με το παράνομο παρκάρισμα σε διαβάσεις, με τα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων σε πεζοδρόμια αλλά και την προσπέραση αυτών με μηχανάκι αλλά και την ανοχή σε αυτές τις ενέργειες, καθημερινά υπενθυμίζεται με τον πιο αισχρό τρόπο ο ελλιπής σεβασμός απέναντι στα άτομα αυτά.

Στόχος της ταινίας «Ο αδερφός μου» είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων  σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα κατά τη μετακίνησή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Το βίντεο αυτό αποτελεί μέρος της διαδικτυακής εκστρατείας #RespectLife, που βασίζεται στην δημιουργία μικρών ταινιών  βασισμένων σε αληθινές μαρτυρίες, οι οποίες θα κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Η Διαδικτυακή αυτή καμπάνια αποτελεί πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Μανουσάκη, η οποία σε συνεργασία με την Οινοποιία Μανουσάκη, την η Παγκρητική Ένωση Αμερικής την Indigo View Productions και  τις σκηνοθετικές οδηγίες του πολυβραβευμένου Θοδωρή Παπαδουλάκη (Το Νησί, Η Λέξη Που Δεν Λες κ.α) δημιουργήσαν αυτό το μικρό, αλλά περιεκτικό βίντεο με φόντο τα Χανιά εφιστώντας την προσοχή όλων μας σε σχέση με την εν λόγω θλιβερή κατάσταση.

Πληροφορίες σχετικά με την δράση αυτή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα Respect Life 


σχετικα αρθρα