ΕΛΛΑΔΑ

Κατάσχεση 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2011, 12:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατάσχεση 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου
Facebook Twitter Whatsapp
Στην κατάσχεση συνολικής ποσότητας 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου επιμολυσμένου με υδράργυρο προχώρησαν κλιμάκια επιθεωρητών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Ηπείρου και Αττικής.
Στην κατάσχεση συνολικής ποσότητας 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου επιμολυσμένου με υδράργυρο προχώρησαν κλιμάκια επιθεωρητών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Ηπείρου και Αττικής. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ακαταλληλότητα του προϊόντος (πρώτη ύλη και συσκευασμένο προϊόν), που είναι ισπανικής προελεύσεως, διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληψία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Βαρέων Μετάλλων σε τρόφιμα για το έτος 2011. Όπως διαπιστώθηκε από τους εργαστηριακούς ελέγχους, το εν λόγω προϊόν περιείχε υδράργυρο σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

Η περαιτέρω έρευνα και συνεργασία μεταξύ των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ, Ηπείρου και Αττικής, οδήγησε τους ελεγκτές στην δέσμευση και κατάσχεση της προαναφερόμενης ποσότητας του επιμολυσμένου προϊόντος - για την ακρίβεια 4327,36 κιλών - προλαμβάνοντας έτσι την διακίνησή του στην ελληνική αγορά.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας τόνισε: "Τα αποτελέσματα των προσπαθειών των ελεγκτών μας επιβεβαιώνουν ότι η πρόληψη αποτελεί στρατηγική προσέγγιση του ΕΦΕΤ όσον αφορά στους ελέγχους για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Οι έλεγχοί μας για την προστασία της δημόσιας υγείας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr