11 Δεκεμβρίου 2021
Δημοσίευση11:59

Αγρίνιο: Εκκενώνεται οικισμός λόγω της κακοκαιρίας

Εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Αγρινίου.

Δημοσίευση 11:59’
1834ys1639224711782

Εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Αγρινίου.

Η κακοκαιρία πλήττει το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να έχει ανέβει η στάθμη του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία. Εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, λόγω της απότομης ανόδου της στάθμης των υδάτων στη λίμνη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, η εκκένωση είναι προληπτική και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου

«Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία».

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει την επέλασή της από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ όσο περνάει η ώρα κι άλλες περιοχές μπαίνουν στο «μάτι» της. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι ισχυροί νοτιάδες που θα φτάνουν σε ένταση τα 8-9 μποφόρ, πρόσκαιρα και τα 10, τόσο στα πελάγη αλλά ακόμα και στην Αττική.

Ισχυρές βροχές σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σύμφωνα με το meteo.gr, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από δυτικά τη χώρα μας. Να σημειώσουμε ότι έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες χιονοπτώσεις σε Φλώρινα και Κοζάνη, στα ορεινά των δύο περιοχών.

«Φούσκωσε» ο Αχέροντας

Η Ήπειρος βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με τον ποταμό Αχέροντα να φουσκώνει επικίνδυνα μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών.

Σε βίντεο που μετέδωσε το prevezanews.gr, φαίνεται η στάθμη του νερού να βρίσκεται πολύ ψηλά. Μάλιστα, επιχείρηση στην άκρη του ποταμού έχει ήδη πλημμυρίσει ενώ τα νερά έχουν βγει σε σημείο του δρόμου στο χωριό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, τις επόμενες ώρες το ύψος της στάθμης θα ανέβει και άλλο.


σχετικα αρθρα