22 Ιανουαρίου 2021
Δημοσίευση05:53

Απίστευτο: Αστυνομικοί καταγγέλλουν έλλειψη αστυνόμευσης λόγω πάρεργων στη Θεσσαλονίκη!

Επιστολή-καταπέλτης από την Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης.

Δημοσίευση 05:53’
y5umgh1611295326073 scaled

Επιστολή-καταπέλτης από την Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης.

«Καμπανάκι» στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για τον τρόπο διαχείρισης του προσωπικού του σώματος στέλνει η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως, «Θα αποτελέσει άραγε το σοβαρότατο περιστατικό με τους πυροβολισμούς που έλαβε χώρα μέρα μεσημέρι σε κεντρικό σημείο της πόλης, έναυσμα για αλλαγή πλεύσης σχετικά με την χρήση των αστυνομικών δυνάμεων στην πόλη μας ή οι σφαίρες θα αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια μας και εμείς θα ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο εκτός από την εγκληματικότητα και την ασφάλεια των πολιτών».

Αφορμή για την καυστική ανακοίνωση, στάθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην οδό Κωσταντίνου Καραμανλή το μεσημέρι της Πέμπτης. Όπως αναφέρεται, «Το σημερινό περιστατικό είναι ένα ακόμα ανάμεσα στα πολλά μικρά ή μεγάλα που συμβαίνουν καθημερινά και φανερώνουν την έλλειψη αστυνόμευσης. Διότι όλη η Αστυνομία ασχολείται με τις ουρές στα καταστήματα της Τσιμισκή, με τις μάσκες, με τα SMS, με την φύλαξη των εμβολίων, με τα διόδια, με τα πάντα εκτός από αυτό που οφείλει. Για ποια αστυνόμευση να μιλήσουμε όταν τα περιπολικά της ΑΔ είναι εδώ και μήνες ακίνητα σε σταθερά σημεία για τον covid και για τα εμβόλια. Oταν ομάδες ΟΠΚΕ φυλάνε σπίτια επίσημων. Όταν ομάδες ΔΙΑΣ και Ζ φυλουσαν δέντρα και στολίδια, προξενεία και ότι άλλο προκύψει. Όταν επί 6 μήνες αστυνομικές δυνάμεις φυλάνε άδειο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη. Όταν η Τροχαία βρίσκεται ακίνητη σε όλα τα διόδια του Νόμου. Όταν καθημερινά εκατοντάδες αστυνομικοί φυλάνε πολιτικά γραφεία, γραφεία κομμάτων, οικίες διοικητών τραπέζης, ανήλικα στα νοσοκομεία και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας».

Όλος αυτός παραλογισμός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «προκαλεί τεράστιο πλήγμα τόσο στο προσωπικό που ουσιαστικά νιώθει παροπλισμένο από τον βασικό του ρόλο, όσο και στον πολίτη ο οποίος βλέπει μια Αστυνομία να τον κυνηγάει για την μάσκα, το sms, την βεβαίωση μετακίνησης, την ίδια ώρα που όταν την χρειάζεται πραγματικά, την ψάχνει και δεν την βρίσκει. Και επειδή όπως πάντα κάποιοι θα δουν το δέντρο και όχι το δάσος. Αυτά δεν τα γράφουμε για να βάλουμε εναντίον κάποιου, αλλά επιτέλους για να αλλάξει αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία εντός ΕΛ. ΑΣ».

Τέλος, η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τονίζουν, «δεν μπορεί η ΕΛ. ΑΣ. να προσαρμόζεται στα θέλω του κάθε φορέα, του κάθε παράγοντα,της επικαιρότητα και του τι θα δείξουν τα ΜΜΕ». 


σχετικα αρθρα