11 Μαΐου 2020
Δημοσίευση20:31

Άρση μέτρων – Φωτογραφίες: Ουρές στα μέσα μεταφοράς και συνωστισμός

Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρήθηκαν εικόνες προ της πανδημίας. Επίσης υπήρξαν καταγγελίες για μεγάλη αναμονή των λεωφορείων.

Δημοσίευση 20:31’
chbo7aj1589213427088 scaled

Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρήθηκαν εικόνες προ της πανδημίας. Επίσης υπήρξαν καταγγελίες για μεγάλη αναμονή των λεωφορείων.

Εικόνες… προ της πανδημίας θύμιζαν σήμερα τα μέσα μεταφοράς, καθώς σήμερα άρχισε το δεύτερο κύμα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, παρά το γεγονός ότι τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα, δεν έλειψαν και οι στιγμές συνωστισμού. Επίσης καταγγελίες υπήρξαν για τα δρομολόγια, η συχνότητα των οποίων σύμφωνα με τους πολίτες ήταν πολύ αραιή. Έτσι, αρκετοί ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να περιμένουν έως και 20 λεπτά για το λεωφορείο.

Στις θέσεις τους παραμένουν οι βοηθοί επιβατών 

Συνολικά 300 βοηθοί επιβατών θα βρίσκονται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, όλο τον Μάιο στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης Μετρό με λεωφορεία, προκειμένου να συμβάλλουν στη διαχείριση του επιβατικού κοινού, υπενθυμίζοντας τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

752e91589213427087

Σε όλες τις αποβάθρες του Μετρό και σε όλους τους συρμούς, καθώς και σε όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, έχει τοποθετηθεί σήμανση, στο δάπεδο για την υπενθύμιση τήρησης αποστάσεων και στα καθίσματα ως υπόδειξη στους επιβάτες για τις θέσεις στις οποίες επιτρέπεται να καθίσουν, προκειμένου οι αποστάσεις να τηρούνται πάντα στο βαθμό που είναι δυνατό. Γίνεται καθημερινά έλεγχος, ώστε στην περίπτωση που οι ειδικές σημάνσεις αποκολληθούν, να αντικατασταθούν, ενώ τοποθετούνται ακόμη περισσότερες.

jbhnos1589213427088

Επιπλέον έχει ξεκινήσει ήδη να τοποθετείται και προστατευτικό διαχωριστικό μεταξύ του οδηγού και του χώρου επιβατών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, οι οδηγοί βρίσκονται ούτως ή άλλως σε ξεχωριστή καμπίνα και δεν έρχονται σε επαφή με το επιβατικό κοινό.

chbo7aj1589213427088

Τα προστατευτικά διαχωριστικά θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα οχήματα μέσα στις επόμενες επτά ημέρες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό αύριο, Δευτέρα 11 Μαΐου, θα έχουν τοποθετηθεί στο 50% των οχημάτων και την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύσταση για τοποθέτηση αντίστοιχου διαχωριστικού μεταξύ των καθισμάτων οδηγού – συνοδηγού και των πίσω καθισμάτων έχει γίνει προς τους οδηγούς ταξί.

rsk15i1589213427089

Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά και πραγματοποιούνται πλέον και σε εξωτερικούς χώρους, στις στάσεις λεωφορείων. Λαμβάνονται μέτρα όπως η απολύμανση των συρμών του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ κάθε βράδυ με νέφωση, ο καθαρισμός των σταθμών με διάλυμα χλωρίνης.

kmvwqp1589213427089

Υπενθυμίζεται ότι στα ταξί επιτρέπονται πλέον δύο επιβάτες, πέραν του οδηγού, καθώς είναι κατανοητό πως ζευγάρια για παράδειγμα θα πρέπει να μπορούν να μετακινούνται μαζί.


σχετικα αρθρα