13 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση16:58

Αστυνομικοί: Αν συλλαμβάναμε τον Σαββίδη θα είχαμε εξέγερση

«Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη» υποστηρίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευση 16:58’
savvidis5

«Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη» υποστηρίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη» δηλώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, απαντώντας στις κατηγορίες για τη μη σύλληψη του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα. Υπήρχε κίνδυνος να ξεσπάσει «εξέγερση μαινόμενων οπαδών» υποστηρίζει.

«Όλοι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο σήμερα, τι θα έλεγαν αν η σύλληψη του πρόεδρου της ΠΑΕ οδηγούσε στην εξέγερση μαινομένων οπαδών κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με δυσάρεστες συνέπειες; Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη και σύμφωνη με το ΠΔ 141/1991 άρθ. 119 παρ. ε, που ορίζει τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά τη σύλληψη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΥΘ.

Όπως εξηγεί, το εν λόγω ΠΔ προβλέπει πως όταν το πρόσωπο που πρέπει να συλληφθεί βρίσκεται µέσα σε πλήθος, ή κάτω από συνθήκες, ή περιστάσεις που πιθανολογούν την εξέγερση του πλήθους εναντίον των αστυνοµικών, η σύλληψη πρέπει να αναβάλλεται.

Επίσης, χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης σε βάρος του αστυνομικού για τη μη σύλληψη του κ. Σαββίδη «επιφανειακή προσέγγιση της βίας και του φανατισμού εντός των γηπέδων». Υποστηρίζει ακόμα ότι «ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας εξετάζεται και κριτικάρεται μέσω λαϊκών τηλεδικαστηρίων, χωρίς να συνυπολογίζονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για το κοινωνικό σύνολο από κάποια αστυνομική ενέργεια».

Ζητά ακόμα την απόσυρση των αστυνομικών από τα γήπεδα.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει και η λύση πρέπει να είναι ριζική. Αν δεν μπορούν οι πολιτικοί παράγοντες αυτής της χώρας να αλλάξουν και να εφαρμόσουν ένα νέο νομικό πλαίσιο ανάλογο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οφείλουν να αποσύρουν τους Έλληνες αστυνομικούς από τα γήπεδα, και οι ΠΑΕ να υποχρεωθούν εξασφαλίσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα με ιδία μέσα» καταλήγει η ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα