2 Οκτωβρίου 2022
Δημοσίευση17:57

Πολυτεχνειούπολη: Η δράση του «Έσκο» – Οι ληστείες με πολυτελές αυτοκίνητο και τα εντάλματα σύλληψης

Τα μέλη της συμμορίας ανέβαζαν στο Τικ Τοκ φωτογραφίες τους με όπλα μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Δημοσίευση 17:57’
0i1wkn1664725449082

Τα μέλη της συμμορίας ανέβαζαν στο Τικ Τοκ φωτογραφίες τους με όπλα μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας που είχε σαν ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη παραμένει νοσηλευόμενος και φρουρούμενος στο νοσοκομείο ενώ αναμένεται να απολογηθεί μόλις πάρει εξιτήριο.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν ήδη 4 εντάλματα σύλληψης για ναρκωτικά και μόλις την  περασμένη Τρίτη  τον συνέλαβαν μετά τους πυροβολισμούς στην Πολυτεχνειούπολη.

Ο «Έσκο» όπως είναι το παρατσούκλι του έχει πλούσια δράση όπως κατηγορείται τα τελευταία τρία χρόνια. Με ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

8kjcjg1664725074214

«Είχε δημιουργήσει ένα στενό κύκλο αποτελούμενο από το σύνολο των κατηγορουμένων οι οποίοι είχαν ως σκοπό  την αποτροπή εντοπισμού και σύλληψης του φυγόποινοι  E.F το οποίο και πέτυχαν για περίπου 3 χρόνια με συνεχή δράση τους» αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Οι απόπειρες σύλληψης του « Έσκο»

Στις 11 Ιουλίου 2021 ο «Έσκο» με τον αδερφό του  εντοπίζονται στον εσωτερικό χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Συναντούν έναν ακόμη άνδρα  που τους παραδίδει χρήματα. Μία ημέρα μετά τον συναντούν και πάλι και όταν επιχειρούν να τον προσεγγίσουν εκείνος βγάζει από το τσαντάκι του ένα όπλο τους στοχεύει και φωνάζει:

«Μπάτσοι π….. θα πεθάνετε». Καταφέρνει να διαφύγει με το συνεργό του  με κατεύθυνση  την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης  που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. Αυτό που παρατηρούν οι αστυνομικοί είναι ότι ο αδερφός του είναι σε κατάσταση αναμονής πιθανότατα με όπλο σε περίπτωση που συλλάβουν τον «Έσκο». Ο σκοπός τους είναι να μην πέσει στα χέρια των αρχών.

jbmvy1664725074213

Στις 28 Ιανουαρίου 2022 οι αρχές εντοπίζουν τον «Εσκο» στην πολυκατοικία όπου μένει η οικογένειά του. Οι αστυνομικές αρχές ετοιμάζουν επιχείρηση αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία η δόκιμη αστυνομικός ειδοποιεί τους φίλους του και μετά από λίγο ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας βγαίνει τρέχοντας  από την πολυκατοικία και πριν φθάσουν οι αστυνομικοί.

Οι ληστείες με τη Mercedes

Τα μέλη της συμμορίας ανέβαζαν στο Τικ Τοκ φωτογραφίες τους με όπλα μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Έκαναν ληστείες όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο και μέσα από βιντεοληπτικό υλικό χρησιμοποιώντας ακόμα και  κλεμμένη Mercedes. Όπως στη ληστεία που έκαναν τον περασμένο Ιούλιο σε κάβα στην Καισαριανή. Φορώντας full face και γάντια  και με την απειλή όπλου πήραν από τον υπάλληλο  445 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Ένας από τους δράστες ήταν ο «Εσκο» σύμφωνα με την αστυνομία. Με το ίδιο κλεμμένο όχημα είχαν ληστέψει έναν ακόμα υπάλληλο σε άλλη περιοχή.

Ο ‘Εσκο σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε το γενικό πρόσταγμα και αρκούσε ένα νεύμα του για να υπακούσουν τα μέλη της συμμορίας…

Σύμφωνα με τα στοιχεία  οι ληστείες τους είχαν και χρόνο… Από 9 ως 11 λεπτά ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου απειλούσαν τα θύματά τους ακόμα και με κατσαβίδι. Στη φυλακή έχουν οδηγηθεί ήδη 7 από τους 23 συλληφθέντες.

 


σχετικα αρθρα