22 Νοεμβρίου 2019
Δημοσίευση11:17

Η αλήθεια για το ερημονήσι της Λέρου και την εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών

Πώς προέκυψε το θέμα

Δημοσίευση 11:17’
93s8ns1574421605913

Πώς προέκυψε το θέμα

Θέμα συζητήσεις έγινε τις τελευταίες ημέρες μια… φήμη που ήθελε την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να μετακινήσει πρόσφυγες και μετανάστες στο ερημονήσι απέναντι από τη Λέρο.

Ουσιαστικά, το θέμα προέκυψε ύστερα από την κάτοψη του κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου που παρουσίασε την Τετάρτη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, Αλκιβιάδης Στεφανής, η οποία είχε σχεδιαστεί πάνω στο έρημο νησί Λέβιθα.

«Φωνές» από την αντιπολίτευση έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ύστερα από τη διαπίστωση, ρωτώντας αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σκοπό να ακολουθήσει την πολιτική που παρουσιάσει η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλαδή δημιουργία κέντρων σε ξερονήσια, ωστόσο η απάντηση ήρθε από τον Μάνο Λογοθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής, στο περιθώριο της εκπομπής του Alpha, «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λογοθέτης επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε γίνει στο παρελθόν και είχα απορριφθεί, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ στο σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

 


σχετικα αρθρα