8 Απριλίου 2022
Δημοσίευση08:43

Πάτρα: Η ανακρίτρια έδωσε εντολή να ανοίξει ο τάφος της Τζωρτζίνας για να ελεγχθεί το tablet

Ραγδαίες εξελίξεις.

Δημοσίευση 08:43’
e1mlqd1649048156629

Ραγδαίες εξελίξεις.

Να ανοίξει ο τάφος της μικρής Τζωρτζίνας ώστε να ανακτηθεί και να εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές το tablet που τοποθετήθηκε στο φέρετρο του παιδιού, έδωσε εντολή η 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε βάλει το tablet στο φέρετρο της 9χρονης κόρης της με το πρόσχημα ότι το παιδί ήταν συναισθηματικά δεμένο με αυτό.

Στον ανακριτή ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο του Ρίου – «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί»

4cfzoou1649405028019

Λίγα λεπτά πριν από τις 11 έφτασε στο γραφείο του ανακριτή ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη του για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα ενώ σχολίασε και τη μάχη που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην ΜΕΘ του νοσοκομείου για να την κρατήσουν στη ζωή.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», τόνισε ο κ. Ηλιάδης. Τέλος, δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ανακρίτριας ώστε να πει μόνο την αλήθεια σχετικά με όσα έγιναν κατά τη νοσηλεία της 9χρονης.

Ο κ. Ηλιάδης, όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost, είναι ο γιατρός που πήρε τη Τζωρτζινα μετά την ανακοπή στο Καραμανδάνειο τον περασμένο Απρίλιο και την είχε για αρκετό καιρό στην επίβλεψη του
Είναι ο γιατρός που είχε υποψίες καθώς δεν είχε επιστημονική εξήγηση για τα επεισόδια του κοριτσιού. Είναι ο άνθρωπος που ζήτησε να μπει συσκευή απινιδωτή βηματοδότη στο παιδί και τους πρότεινε το Ωνάσειο. 

Η κατηγορούμενη στην απολογία της είπε:

EP. Αυτή τη συσκευή ο κος Ηλιάδης είπε ότι πρέπει να την τοποθετήσετε υποχρεωτικά ή απλά σας τη συνέστησε;

ΑΠ. Ο κός Ηλιάδης αρχικά επέμενε, μας το συνέστησε και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας γιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια. Πήγαμε λοιπόν στο Ωνάσειο, μεταφέρθηκε η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ και μας είπαν ότι δε μπορούμε να τη βλέπουμε συνέχεια γιατί υπάρχει ωράριο και συγκεκριμένα μπορούσαμε να τη βλέπουμε κατά το διάστημα από ώρα 13.00-14.00 κάθε ημέρας. 

Στη συνέχεια η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρει για το γεγονός ότι ο γιατρός στο Ωνάσειο δεν ήθελε να μπει απινιδωτής. 

ΕΡ. Γιατί επιμένατε τόσο πολύ ενώ ο γιατρός σας έλεγε ότι δε χρειάζεται;

ΑΠ. Γιατί πριν πάμε στο Ωνάσειο ο κος Ηλιάδης μας είχε πει ότι για να θωρακιστεί το παιδί πρέπει να τοποθετηθεί στο σώμα του το μηχάνημα αυτό. Εμείς είχαμε εμπιστοσύνη στον κο Ηλιάδη γι’ αυτό και επιμέναμε τόσα πολύ. Επίσης, νιώθαμε σίγουροι ότι έτσι το παιδί θα ήταν ασφαλές

Ο γιατρός στην κατάθεση του θα φωτίσει τα ιατρικά περιστατικά ενώ θα μιλήσει για τις αιτίες που τον έκαναν να είναι προβληματισμένος στα επεισόδια του κοριτσιού.


σχετικα αρθρα