31 Ιανουαρίου 2020
Δημοσίευση12:23

Η πρόταση της Ελλάδας για το Nobel Ειρήνης 2020

Η επιστολή που έστειλε ο Μ. Βαρβιτσιώτης 

Δημοσίευση 12:23’
w0kn971580473654531

Η επιστολή που έστειλε ο Μ. Βαρβιτσιώτης 

Η Ελλάδα, με απόφαση της κυβέρνησης, προτείνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το Nobel Ειρήνης 2020.  

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Τη σχετική επιστολή προς την Επιτροπή του Βραβείου Nobel, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προτείνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το Nobel Ειρήνης, απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  

Η Ελλάδα εκτιμά ιδιαίτερα το έργο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διασφάλιση της διεθνούς δικαιοσύνης, αναγνωρίζοντας την ευρύτερη συμβολή του στην εμπέδωση και προαγωγή της παγκόσμιας ειρήνης.  

Το γεγονός, δε, ότι η χώρα μας  αναλαμβάνει την επόμενη Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μάϊος-Νοέμβριος 2020), η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την εφαρμογή της οποίας παρακολουθεί το ΕΔΔΑ, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την υποβολή της εν λόγω πρότασης, σύμφωνα με ενημέρωση της Υπηρεσίας Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ.


σχετικα αρθρα