13 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση10:30

Κλειστά σχολεία λόγω ψώρας στη Θεσσαλονίκη – «Μεμονωμένο φαινόμενο»

Tο σχολικό συγκρότημα στο οποίο βρέθηκαν τα κρούσματα, αποτελείται από συνολικά πέντε σχολεία, τρία δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία

Δημοσίευση 10:30’
eq68481581589844552 scaled

Tο σχολικό συγκρότημα στο οποίο βρέθηκαν τα κρούσματα, αποτελείται από συνολικά πέντε σχολεία, τρία δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία

Κλειστά για τρεις ημέρες μένουν τέσσερα σχολεία στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς εμφανίστηκαν κρούσματα ψώρας.

Ειδικότερα, τα περιστατικά αναφέρθηκαν σε σχολεία του Ευόσμου, τα οποία αποφασίστηκε να κλείσουν για τρεις εργάσιμες μέρες (από χθες, Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή), απόφαση η οποία πάρθηκε περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται πως το σχολικό συγκρότημα στο οποίο βρέθηκαν τα κρούσματα, αποτελείται από συνολικά πέντε σχολεία, τρία δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία και τα δύο παιδιά που εμφάνισαν ψώρα είναι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού που έχουν συγγένεια μεταξύ τους (είναι αδέρφια).

Αναλυτικά, κλειστά είναι από χθες, Τετάρτη, το 5ο και 8ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, καθώς και το 1ο και 5ο νηπιαγωγείο τα οποία βρίσκονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Στο ίδιο συγκρότημα στεγάζεται και το 20ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, το οποίο θα μείνει κλειστό μόνο αύριο, Παρασκευή.

Το typosthes.gr επικοινώνησε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός σχετικά με τα κρούσματα, υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό».

Ο κ. Κόπτσης σημείωσε πως το κλείσιμο των σχολείων αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό. Ακόμη, τόνισε πως το κλείσιμο αφορά μόνο τα 4 από τα 5 σχολεία του συγκροτήματος. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα πέμπτο σχολείο, και συγκεκριμένα το 20ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό μόνο την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία θα γίνει απολύμανση του κτιρίου. Και τα 5 σχολεία θα λειτουργήσουν ξανά κανονικά από τη Δευτέρα.

Ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε επίσης ότι οι υγειονομικές αρχές με τις οποίες υπήρξε επικοινωνία καθησύχασαν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει μετάδοση των κρουσμάτων και πως τα σχολεία κλείνουν περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

«Μεμονωμένο φαινόμενο»

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, είναι μεμονωμένο φαινόμενο», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, για τα κρούσματα ψώρας που εντοπίστηκαν σε δύο μαθητές σχολείων, ενός δημοτικού κι ενός νηπιαγωγείου, στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ.Κόπτσης, η ψώρα παρουσιάστηκε σε δύο μαθητές που είχαν συγγένεια μεταξύ τους. «Η ψώρα ήρθε από το σπίτι στο σχολείο. Προληπτικά, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έκλεισε για τρεις ημέρες τα τέσσερα από τα πέντε σχολεία που υπάρχουν στο χώρο για να γίνουν εργασίες απολύμανσης. Εκλεισαν δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία μέχρι αύριο, Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα κλείσει και το πέμπτο δημοτικό σχολείο, που είναι στον ίδιο αύλειο χώρο αλλά σε διαφορετικό κτίριο, προκειμένου να γίνει κι εκεί απολύμανση».

Επανέλαβε, δε, ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος» για τους μαθητές, επισημαίνοντας πως «η ψώρα δεν είναι κάποιος ιός, κάποια μεταδοτική νόσος».

 


σχετικα αρθρα