20 Μαΐου 2020
Δημοσίευση07:45

Κορωνοϊός – Νέα Σμύρνη Λάρισας: Νέα μεγάλη δειγματοληψία σήμερα στον οικισμό των Ρομά

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στον οικισμό των Ρομά για να διαπιστώσουν την εξέλιξη του κορωνοϊού μέσα στην κοινότητα.

Δημοσίευση 07:45’
xx1itn1589960841474 scaled

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στον οικισμό των Ρομά για να διαπιστώσουν την εξέλιξη του κορωνοϊού μέσα στην κοινότητα.

Νέα μαζική δειγματοληψία στον οικισμό Ρομά της Ν. Σμύρνης πραγματοποιείται σήμερα με σκοπό να διαπιστωθεί πώς κινείται ο κορωνοϊός στη κοινότητα.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη δειγματοληψία μετά από αυτή της περασμένης Τετάρτης και θα ακολουθήσει και μια τρίτη σε επτά ημέρες από σήμερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό 0-7-14 ημέρες από την στιγμή της νέας έξαρσης.

Στη σημερινή δειγματοληψία, σύμφωνα με το larissanet.gr,  θα συμμετέχουν συνολικά 10 συνεργεία και αναμένεται να λάβουν εκατοντάδες δείγματα από τον πληθυσμό. Εν τω μεταξύ υπάρχει αναμονή των αποτελεσμάτων των άλλων 97 δειγμάτων που ελήφθησαν σε δειγματοληψία της περασμένης Δευτέρας.

Τι είχε πει ο Τσιόδρας για τα κρούσματα σε οικισμούς

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε ότι «οι επιδημίες σε συγκεκριμένους χώρους όπου δεν τηρούνται οι κανόνες ευνοούνται. Ο ιός κερδίζει έδαφος. Δεν έχει εξαφανιστεί. Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς, όπως οικισμοί Ρομά απαιτούν ειδική διαχείριση».

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως χρειάζονται 30-35 μέρες για να κατέβει το Ρ0 σε 0,5. «Με ανησυχεί να μη γίνει πρακτικά αδύνατο αυτό όταν έχουμε πολλές επιδημίες», πρόσθεσε.

«Οι φίλοι μας οι Ρομά πρέπει να μας βοηθήσουν για να μειώσουμε με αυτή την επιδημία», τόνισε μεταξύ άλλων σε μία από τις ενημερώσεις του και αφότου είχαν προηγηθεί επεισόδια στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της μεταφοράς των ασθενών με κορωνοιό στην «Αρωγή».

Τότε, οι κάτοικοι είχαν αρνηθεί να υποβληθούν σε νέο γύρο τεστ ενώ άναψαν φωτιές και έκλεισαν κεντρικό δρόμο. Επίσης, κάτοικος προπηλάκισε δημοσιογράφο.

 

 


σχετικα αρθρα