15 Ιανουαρίου 2021
Δημοσίευση16:29

Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown – Σκληρή καραντίνα στις Αχαρνές, αίρονται τα μέτρα στην Κοζάνη

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

Δημοσίευση 16:29’
r47wj71610728443258 scaled

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

Την παράταση του lockdown ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη λήψη πρόσθετων μέτρων στο δήμο Αχαρνών.

Παραμένει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε αυτό το πλαίσιο, διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία θα ισχύει από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

Ταυτόχρονα, διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων καθώς, ενώ διατηρούνται και τα SMS για τη μετακίνηση των πολιτών.

«Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας προφανώς και δεν σημαίνουν ότι τελειώσαμε με την πανδημία. Έχουμε δει και σε άλλες χώρες πολύ γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων μετά από χαλάρωση», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα καταστήματα, θα λειτουργούν προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Σε λίγες ημέρες θα αξιολογηθεί το ενδεχόμενο αύξησης των προστίμων, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως το εάν θα υπάρχει αύξηση θα συναρτηθεί από το βαθμό συμμόρφωσης.

Σε σκληρό lockdown οι Αχαρνές

Την ίδια ώρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους δήμους Ελευσίνας, Κοζάνης (-πλην της Δημοτικής Κοινότητας Κρόκου-) και Βοΐου -πλην της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας, και την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στο δήμο Αχαρνών της Αττικής.

Όπως είπε, όσον αφορά τη Δυτική Αττική, τα επιπλέον μέτρα αίρονται για το δήμο Ελευσίνας, όπου παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου, ενώ για τον δήμο Ασπροπύργου όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 102 ενεργά κρούσματα με 188 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Επιπρόσθετα, η Επιτροπή αποφάσισε τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων για το δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, καθώς αυτή τη στιγμή εντοπίζονται 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα. 

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η Επιτροπή αποφάσισε τη άρση των μέτρων στο δήμο Κοζάνης, και στο δήμο Βοΐου λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας των περιοχών αυτών.

Στην περίπτωση του Κρόκου και της Σιάτιστας, καθώς και του δήμου Εορδαίας τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, καθώς αυτή τη στιγμή ο δήμος Εορδαίας έχει 104 ενεργά κρούσματα με 196 στενές επαφές, ενώ ο Κρόκος 31 ενεργά κρούσματα σε σύνολο 2.977 κατοίκων (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) και 35 στενές επαφές και η Σιάτιστα 19 ενεργά κρούσματα και 34 στενές επαφές.

Σχετικά με τις Τοπικές Κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ηπίου του δήμου Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, την Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας του δήμου Μακρακώμης, αλλά και την Τοπική Κοινότητα Κέλλης του δήμου Αμυνταίου Φλώρινας αποφασίστηκε η άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς στις περιοχές αυτές το επιδημιολογικό φορτίο έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Τέλος, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο, στο δήμο Σπάρτης και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας. Τα ενεργά κρούσματα στην Ανθήλη είναι 16, στο Παλαίκαστρο 18, στην Κάλυμνο 25 και η ιχνηλάτηση έχει εντοπίσει 74 στενές επαφές τους, στο Δήμο Σπάρτης υπάρχουν 48 ενεργά κρούσματα με 103 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας 139 ενεργά κρούσματα με 225 στενές επαφές, στην Λέσβο 101 ενεργά κρούσματα με 199 στενές επαφές και στην Αργολίδα 57 ενεργά κρούσματα με 169 στενές επαφές.


σχετικα αρθρα