4 Οκτωβρίου 2021
Δημοσίευση12:17

Μητροπολίτης Λαρίσης: «Αφοπλίζει» τους αντιεμβολιαστές με χαμόγελο και ευγένεια – Ποιος είναι

Η παρουσία του είναι αισθητή και καθοριστική, στους κόλπους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, διατυπώνοντας δημόσια τις απόψεις του για σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Δημοσίευση 12:17’
9l3ei1633350537701

Η παρουσία του είναι αισθητή και καθοριστική, στους κόλπους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, διατυπώνοντας δημόσια τις απόψεις του για σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Ηχηρή ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου, Ιερώνυμου, στους αντιεμβολιαστές που μαζεύτηκαν την Κυριακή έξω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, Αγίου Αχίλλιου, όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί από κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ.

Οι αντιεμβολιαστές μαζεύτηκαν έξω από το ναό, φωνάζοντας «ντροπή» και γιουχάρανε επειδή οι ιερείς επέτρεψαν τους εμβολιασμούς έξω από την εκκλησία.

Στη συνέχεια ο ένας από του ιεράρχες που έχουν πάρει ξεκάθαρα θέση για τη πανδημία και τους εμβολιασμούς, χωρίς να μασάει τα λόγια του είναι ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμος. Από τη πρώτη στιγμή ο ίδιος, έχει προτρέψει τους πιστούς της Μητρόπολής του «να ακούν τους γιατρούς ».

Έτσι και χθες Κυριακή μετά την ένταση που σημειώθηκε με αντιεμβολιαστές  ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση για εμβολιασμό έξω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου αλλά και όσους διαμαρτυρήθηκαν κατά της δράσης εμβολιασμού. «Η μονάδα θα συνεχίσει το έργο της και θα προσπαθήσουμε να συντηρήσουμε το μήνυμα ζωής» υπογράμμισε. «Να νικήσουμε το φόβο, προσπαθούμε να πείσουμε…» τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης, ο οποίος χαιρέτησε όσους διαμαρτυρήθηκαν κατά την αποχώρησή του, ενώ δήλωσε πως το γραφείο του είναι ανοιχτό σε όλους.

Αντιεμβολιαστές φώναζαν «ανάξιος» στον Μητροπολίτη

Χθες Κυριακή στη Λάρισα, ομάδα αντιεμβολιαστών επιτέθηκε φραστικά κατά του Ιερώνυμου, λόγω των εμβολιασμών που ξεκίνησαν στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου, από κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ.
Μπροστά στις ύβρεις ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος επιλέγει να τους απαντήσει με χαμόγελο, ευγένεια και διάθεση διαλόγου, ενίοτε μοιράζοντας τους και… σοκολατάκια.

Μάλιστα στο περιστατικό της αποδοκιμασίας του από μία ομάδα ανθρώπων έξω από τον Ιερό Ναό, μίλησε στο STAR. Ο κ. Ιερώνυμος εξήγησε πως επρόκειτο για πολίτες που ασπάζονται το παλαιό ημερολόγιο, ενώ χαριτολογώντας πρόσθεσε πως δε θα τους κεράσει ξανά σοκολατάκια για να μη πάθουν ζάχαρο.

5753c1633351290097

Ποιος είναι ο μητροπολίτης Λάρισας

Αν και συμπληρώνει μόλις τρία χρόνια στη μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στους κόλπους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, διατυπώνοντας δημόσια τις απόψεις του για σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, με καταγωγή από την Ηλεία και τη Μύκονο. Είναι απόφοιτος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιστορία του Δικαίου (Βυζαντινορωμαϊκό Δίκαιο) από το Πανεπιστήμιο του Χρόνινγκεν. Ομιλεί την ελληνική, αγγλική, γερμανική, ολλανδική και τουρκική γλώσσα.

Εκάρη μοναχός στις 7 Δεκεμβρίου 1997 στην Ιερά Μονή Αντινίτσης Φθιώτιδος και διάκονος επτά μέρες αργότερα. Στις 6 Δεκεμβρίου 2000, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στην Λαμία και αυθημερόν χειροθετήθηκε σε Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε σε διάφορες ενορίες της Λαμίας και της Αθήνας, όπως επίσης και ως γραμματέας στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Εκκλησία της Ελλάδος. Υπήρξε μέλος διαφόρων συμβουλίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εθελοντής παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εξελέγη μητροπολίτης της μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου στις 5 Οκτωβρίου 2018 από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η ενθρόνισή του έγινε στις 10 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Με προσωπικές του ενέργειες επανέφερε στη Λάρισα τα οστά του μητροπολίτη Λαρίσης Ιακώβου Σχίζα ο οποίος το 1968 είχε διωχθεί από το τότε δικτατορικό καθεστώς και εξαναγκάστηκε να φύγει από τη Λάρισα. Τα οστά τοποθετήθηκαν μόνιμα στο παλαιό κοιμητήριο της Λάρισας, ώστε μετά θάνατον ο Ιάκωβος να επιστρέψει στην πόλη που διακόνησε ως επίσκοπος, παρά την τότε αντικανονική απομάκρυνσή του.


σχετικα αρθρα