21 Μαΐου 2020
Δημοσίευση10:13

ΜΜΜ: Αυτή είναι η τιμή εισιτηρίου που θα προτείνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες στο 1,20 ευρώ για την περίοδο του μειωμένου ΦΠΑ θα προτείνει στην κυβέρνηση το αρμόδιο υπουργείο.

Δημοσίευση 10:13’
sbx6y91590056078346 scaled

Τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες στο 1,20 ευρώ για την περίοδο του μειωμένου ΦΠΑ θα προτείνει στην κυβέρνηση το αρμόδιο υπουργείο.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση να πέσει στο 1,20 ευρώ το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες από την 1η Ιουνίου μέχρις τις 31 Οκτωβρίου, που θα ισχύσει ο μειωμένος ΦΠΑ 13%, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Με την μείωση του ΦΠΑ το εισιτήριο από το 1,40 ευρώ θα πάει στο 1,28 και εμείς θα εισηγηθούμε να πάει στο 1,20 ανέφερε ο κ Καραμανλής στον ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε επίσης ότι θα μειωθεί και η τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών και ιδιαίτερα ευνοημένοι θα είναι όσοι προμηθευτούν μετά την 1η Ιουνίου ετήσιες κάρτες γιατί θα είναι πιο φθηνές.

Η ανακοίνωση Μητσοτάκη για τις μειώσεις στους φόρους

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το σχέδιο της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, λίγες ημέρες προτού επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία, που έχουν κατεβάσει ρολά λόγω της πανδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ύψους 24 δισ. ευρώ με φοροελαφρύνσεις και στήριξη της εργασίας.

Επιπρόσθετα ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε ανακοινώσεις για φορολογική ανακούφιση των πολιτών.

«Έτσι, για τους επόμενους πέντε μήνες μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς. Ξέρω τη σημασία που έχει η φθηνότερη μετακίνηση με το λεωφορείο, με το πλοίο ή και με το αεροπλάνο. Και θέλω όσοι μετακινούνται και πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση. Σύντομα, επίσης, θα ανακοινωθούν προγράμματα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα, μειώνουμε τον ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά. Αλλά και στα εισιτήρια των θερινών σινεμά. Οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού περιλαμβάνονται και αυτοί στο νέο πρόγραμμα. Και θα ενισχυθούν περισσότερο με ειδικές πρόνοιες στις εβδομάδες που έρχονται. Πρόκειται για τομές που αναζωογονούν την κατανάλωση. Τονώνουν την αγοραστική δύναμη. Αλλά αυξάνουν και τον τζίρο των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης. Γι’ αυτούς παρατείνεται, για όλο το καλοκαίρι, και η μείωση ενοικίου κατά 40%».

Επιπρόσθετα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση της προκαταβολής φόρου. «Πράγματι, είναι άδικο να καλείται κανείς να προπληρώσει φόρους με βάση τα όποια κέρδη είχε τη μία χρονιά, όταν αυτά -ειδικά φέτος- θα είναι πολύ λιγότερα. Η προκαταβολή φόρου, λοιπόν, θα μειωθεί γενναία. Και το ακριβές ποσοστό θα ανακοινωθεί σύντομα, ύστερα από μελέτη».


σχετικα αρθρα