20 Μαΐου 2022
Δημοσίευση04:09

Να μην «σπάσουν» τα ισόβια ζητούν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη – Σήμερα η απόφαση του Εφετείου

Οι δύο νεαροί στις απολογίες τους προσπάθησαν για άλλη μία φορά να τα ρίξει ο ένας στον άλλο.

Δημοσίευση 04:09’

Οι δύο νεαροί στις απολογίες τους προσπάθησαν για άλλη μία φορά να τα ρίξει ο ένας στον άλλο.

«Περιμένουμε  επιτέλους να κόψουμε το νήμα και του Εφετείου, να τερματίσουμε αυτές τις δικαστικές υποθέσεις και να τερματίσουμε τον ψυχικό μας θάνατο. Σε κάθε δικαστήριο βιώνουμε και ένα θάνατο» δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης λίγες ώρες πριν εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για τους δυο νεαρούς που καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της φοιτήτριας και 15 επιπλέον χρόνια για τον βιασμό της.

Αυτό που ζητούν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη είναι να μη «σπάσουν» τα ισόβια.

«Οποιοσδήποτε κάνει εγκλήματα κατά συρροή, δυστυχώς αυτό που θα εκτίσει θα είναι μόνο η ποινή των ισοβίων. Και πάλι θα έχει τη δυνατότητα στα είκοσι χρόνια να υποβάλει αίτηση για να αποφυλακιστεί. Όλες οι άλλες ποινές δυστυχώς δεν εκτίονται» δηλώνει οργισμένος ο πατέρας της.

Εισαγγελέας: «Nα κηρυχθούν ένοχοι»

Η εισαγγελέας στην πρότασή της ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της περιγράφοντας τι έγινε εκείνη την ημέρα και πως λειτούργησαν οι δράστες
 

«Η κοπέλα αντιστάθηκε και τόλμησε να τους πει ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία. Έτσι αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Με το σίδερο της κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα στο κεφάλι. Διαπιστώθηκαν ίχνη αίματος παντού. Ακολούθως οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση μετέφεραν την κοπέλα στο μπάνιο. Εκείνη αιμορραγούσε  ακατάσχετα και όταν είδαν πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση την μετέφεραν στο αυτοκίνητο και την έβαλαν στη θέση του συνοδηγού. Το έκαναν και οι δυο μαζί και την οδήγησαν με το αυτοκίνητο στην παραλία της «Φώκιας». Από εκεί ψηλά από ένα βράχο την έριξαν στη θάλασσα για να την παρασύρουν τα ρεύματα και να μην συλληφθούν. Κατόπιν γύρισαν στο σπίτι και το καθάρισαν από αίματα. Καθάρισαν και το αυτοκίνητο, μάζεψαν όλα τα αντικείμενα και αυτά της κοπέλας και σε 45 λεπτά ξαναγύρισαν πάλι στο ίδιο σημείο και τα έριξαν στη θάλασσα. Για κακή τους όμως τύχη κάποια από αυτά κατέληξαν και έμειναν στα βράχια.  Μετά γύρισαν στο σπίτι του ο καθένας και έπεσαν για ύπνο συνεχίζοντας ατάραχοι τη ζωή τους. Μέχρι που η σορός της κοπέλας εντοπίστηκε να πλέει στο νερό. Ο θάνατος της Ελένης ήταν εν ζωή. Πέθανε από πνιγμό.»

Οι δύο νεαροί στις απολογίες τους προσπάθησαν για άλλη μία φορά να τα ρίξει ο ένας στον άλλο. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται νωρίς το πρωί ρίχνοντας έτσι την αυλαία σε μια υπόθεση που πάγωσε την Ελλάδα.
 
 
 


σχετικα αρθρα