19 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση11:15

Νέα κρούσματα ψώρας σε σχολείο

Πρόκειται για δύο αδελφάκια στην Καλαμάτα

Δημοσίευση 11:15’
jzu14z1582111347348

Πρόκειται για δύο αδελφάκια στην Καλαμάτα

Δύο κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε μαθητές του 13ου Δημοτικού Καλαμάτας και ο δήμος έκανε απολυμάνσεις το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και τη Δευτέρα.

Μιλώντας στην «Ελευθερία» ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, Παύλος Κλάδης, επιβεβαίωσε τα δύο περιστατικά, λέγοντας ότι τα παιδιά είναι αδελφάκια – ενώ παρέμβαση είπε ότι έγινε και στο σπίτι της οικογένειας, γιατί συμπτώματα παρουσίασαν και η μητέρα με τη γιαγιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα παιδιά κόλλησαν ψώρα από το σπίτι τους και όχι από το σχολείο και ο δήμος μερίμνησε για τη φαρμακευτική αγωγή με ειδικές λοσιόν και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, αλλά και να γίνει σήμερα καθαρισμός και αποπαρασίτωση στην κατοικία τους.

Όπως αναφέρει η «Ελευθερία», τα δύο αδελφάκια εντοπίστηκαν και τον Δεκέμβριο με ψώρα, χωρίς και τότε να εντοπιστεί κάποιο άλλο κρούσμα στο σχολείο. Και επειδή επανεμφανίστηκε (η εξέταση στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε πως πρόκειται για ψώρα) θα μείνουν για λίγες μέρες μακριά από το σχολείο, ενώ οι απολυμάνσεις έγιναν για προληπτικούς λόγους.     

Πηγή: eleftheriaonline.gr

 


σχετικα αρθρα