30 Νοεμβρίου 2020
Δημοσίευση10:32

Νότης Σφακιανάκης: Ποινική δίωξη για οπλοκατοχή και ναρκωτικά άσκησε ο εισαγγελέας – Στις 2 Δεκεμβρίου η δίκη

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστεί, ωστόσο έλαβε προθεσμία.

Δημοσίευση 10:32’
ql8vk1606732647931 scaled

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστεί, ωστόσο έλαβε προθεσμία.

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη, ο οποίος συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο της τροχαίας.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστεί. Ωστόσο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να δικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου. Με εντολή του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί.

Αποχωρώντας από τη δικαστική αίθουσα ο τραγουδιστής είπε στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν: «Δεν θέλω να πω κάτι. Θέλω να μην πω κάτι γιατί θα σας πω κάτι άσχημο».

Σύμφωνα με τον συνήγορο του τραγουδιστή κ. Αλέξη Κούγια, στο πρόσωπο του οποίου δόθηκε η προθεσμία, καθώς παρίσταται σε δικαστήριο εκτός Αθηνών:

«Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια, λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν».

«Ιδού ο εγκληματίας»

Νωρίτερα, με χειροπέδες στα χέρια ο Νότης Σφακιανάκης οδηγήθηκε τη Δευτέρα στον εισαγγελέα.

«Ιδού ο εγκληματίας» είπε ο Νότης Σφακιανάκης σηκώνοντας τα χέρια με τις χειροπέδες για να τα δουν όλοι. 

44u3kk1606728238757

«Έχω το όπλο μαζί μου γιατί κινδυνεύω», είπε στους αστυνομικούς

«Έχω το όπλο μαζί μου γιατί κινδυνεύω. Τα χαρτιά της άδειας είχαν λήξει και δεν είχαν ανανεωθεί». Αυτά φαίνεται να ισχυρίστηκε ο Νότης Σφακιανάκης όταν τον σταμάτησαν σε μπλόκο των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη λεωφόρο Βουλιαγμενης.

Στην ερώτηση αν έχει κάτι παράνομο πάνω του ο γνωστός τραγουδιστής απάντησε αρνητικά όμως ένας αστυνομικός παρατήρησε μια τσάντα που υπήρχε στη θέση του συνοδηγού. Οι αστυνομικοί την άνοιξαν και τότε έκπληκτοι διαπίστωσαν οτι είχε μέσα είχε ένα 9αρι πιστόλι μαρκας Beretta, ένα taser και μια συσκευασία (μικρό μπουκαλάκι σαν αυτά που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και περιέχουν σκόνη βανίλιας) που περιείχε λευκή σκόνη. Στην ερώτηση που του εκαναν τι ήταν αυτο, χωρίς να έχει διάθεση να κρυφτεί τους είπε: «Είναι αυτό που ξέρετε…».

Μάλιστα τους είπε, «κάντε τη δουλειά σας γιατί την κάνετε καλά».


σχετικα αρθρα