21 Οκτωβρίου 2021
Δημοσίευση04:04

Οι Ταλιμπάν στο κέντρο της Αθήνας – «Ισλαμική Αστυνομία» παρενοχλεί μουσουλμάνες – Φαινόμενα βίας που προβληματίζουν τις Αρχές

Ακραία εκδοχή του νόμου της «Σαρία» επιχείρησαν να εφαρμόσουν σε ένα 17χρονο κορίτσι από το Ιράκ.

Δημοσίευση 04:04’
vc5vn1634759774407

Ακραία εκδοχή του νόμου της «Σαρία» επιχείρησαν να εφαρμόσουν σε ένα 17χρονο κορίτσι από το Ιράκ.

Μία από τις ακραίες ερμηνείες της εφαρμογής του νόμου της «Σαρία» επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί σε ένα 17χρονο κορίτσι από το Ιράκ στα Πατήσια. Η μητέρα και ο πατριός κακοποίησαν την έφηβη επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί έναν 40χρονο. Στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται πως εκτυλίσσονται φαινόμενα βίας για την επιβολή της «Σαρία» από μία άτυπη «αστυνομία».
 
Σύμφωνα με την τηλεόραση του MEGA, ομάδα ατόμων που αυτοαποκαλείται «ισλαμική αστυνομία» περιπολεί προκειμένου να βεβαιώνουν για την τήρηση των ισλαμικών νόμων, όπως εκείνοι τους ερμηνεύουν. Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 4 φορές την τελευταία δεκαετία έχουν κληθεί οι Αρχές να ανακόψουν τη δράση φανατικών σουνιτών οι οποίοι επιχειρούν να δημιουργήσουν την ισλαμική αστυνομία «μουταουίν» για να «τιμωρήσουν» γυναίκες.

Το 2012 έγιναν «περίπολοι» φανατικών ισλαμιστών στην Ομόνοια, τον Κολωνό, την Κυψέλη και τον Άγιο Παντελεήμονα και διαπιστώθηκε πως ορισμένοι ήταν από το Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογες εικόνες εκτυλίχθηκαν και το 2017 στην πλατεία Κολιάτσου όταν ομάδα της ΟΠΚΕ συνέλαβε ομάδα από το Μπανγκλαντές ηλικίας 25 έως 60 ετών που φέρονται να συμμετείχαν σε ξυλοδαρμούς γυναικών επειδή δεν ντύνονταν με τον προσήκοντα γι αυτούς τρόπο. Επίσης, τον Μάιο του 2021 ξυλοκοπήθηκε μία γυναίκα στον Άγιο Παντελεήμονα για το ντύσιμό της.

«Στα ισλαμικά γκέτο στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν τέτοια φαινόμενα άσκησης βίας, δηλαδή να περιπολούν εξτρεμιστές ισλαμιστές και να ελέγχουν, να αστυνομεύουν το αν τηρείται η Σαρία. Και αντιστοίχως μετά να εφαρμόζουν βία, να εκβιάζουν και να απειλούν, στη μη τήρησή της» δήλωσε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Ντούμας. «Σκληροί εξτρεμιστές, εφαρμόζουν βία κυρίως σε γυναίκες διότι το ηθικό τους κομμάτι και ο κώδικας αυτός ενασχολείται περισσότερο με την ηθική των γυναικών και να ασκούν βία και να τις τρομοκρατούν μέχρι τον βαθμό να μην μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι τους», συμπλήρωσε ο κ. Ντούμας.

Αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους της Αθήνας

«Άγνοια! Άγνοια! Άγνοια της Σαρία. Η Σαρία δεν υποχρεώνει το κορίτσι να παντρευτεί κάποιον που δεν το θέλει. Να μην συνδέσετε το Ισλάμ και τη Σαρία από κάποιους αγράμματους θρησκευτικά» δήλωσε στην τηλεοπτική κάμερα ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος Ναίμ Ελγαντούρ. Ο νόμος της Σαρία είναι ένας ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης που πηγάζει από το Κοράνι και χρησιμοποιείται ως αναφορά στο ισλαμικό δίκαιο και τον ισλαμικό τρόπο ζωής.

Κυριολεκτικά σημαίνει «ο καθαρός δρόμος που πηγαίνει στην πηγή του ύδατος», ωστόσο έχει αποδειχτεί ότι σε ορισμένες χώρες οδηγεί σε ακραίες τιμωρίες για παραδειγματισμό. «Όσο υπάρχει φτώχεια, όσο υπάρχει πείνα, όσο υπάρχει αναρχία δεν μπορεί ούτε ισλαμικό κράτος να εφαρμόζει τη Σαρία. Ας διαβάσουνε καλά τι λένε και να μελετήσουν λίγο… Ντροπή τους!», συμπληρώνει ο κ. Ελγαντούρ.


σχετικα αρθρα