28 Ιανουαρίου 2022
Δημοσίευση13:45

Παλαιό Φάληρο: Απαισιόδοξοι οι επιστήμονες για την φάλαινα – Τι έδειξαν οι αιματολογικές (φωτό – βίντεο)

Όπως εκτιμάται το κήτος δεν έχει φάει για μέρες έχοντας φανερά ίχνη αφυδάτωσης.

Δημοσίευση 13:45’
c3ont1643377725026

Όπως εκτιμάται το κήτος δεν έχει φάει για μέρες έχοντας φανερά ίχνη αφυδάτωσης.

Δεν είναι αισιόδοξοι δυστυχώς οι ειδικοί για την πορεία της υγείας της μικρής φάλαινας φυσητήρα που βρέθηκε σήμερα αποπροσανατολισμένη λίγα μέτρα από την παραλία του Αλίμου.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τις αιματολογικές εξετάσεις που της έγιναν, δεν παρουσιάζει καλή κλινική κατάσταση.

Όπως εκτιμάται το κήτος δεν έχει φάει για μέρες έχοντας φανερά ίχνη αφυδάτωσης.

z7lvge1643377794787

Θα συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση να του χορηγείται θεραπεία με ορό και αντιβίωση σήμερα και αύριο.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρ. Κουτσούμπας, αυτά τα κοιτώδη ζώα προσκρούουν πάνω σε προπέλες πλοίων. Σημείωσε ότι απ’ ότι φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και εξέφρασε τον φόβο ότι το ζώο δε θα έχει καλή κατάληξη. 

Πρόσθεσε ότι το ζώο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο και είναι ένα από τα προστατευόμενα είδη. 

Tι αναφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι ενέργειας

Πολύ σοβαρή κρίνεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης και των πρώτων αιματολογικών εξετάσεων,  η κατάσταση της υγείας της φάλαινας που εκβράστηκε νωρίς το πρωί στα αβαθή της παραλίας του Αλίμου, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι ενέργειας.61vbno1643377794788

Από την  λεπτομερή  κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα. Έγινε  αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και ιολογικών εξετάσεων για τη διερεύνηση και πιθανών άλλων παθολογικών καταστάσεων. Από τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία.

be2vg1643377934467

Αναμένονται τα αποτελέσματα ιολογικών και άλλων εξιδεικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το ζώο παρακολουθείται στενά, ενώ οι αιματολογικές καθώς και οι βιοχημικές εξετάσεις θα επαναληφθούν απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί.


σχετικα αρθρα