26 Απριλίου 2018
Δημοσίευση14:16

Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Οι ενστάσεις του τέως προέδρου Κριμιζή δεν ήταν οι μόνες

Δημοσίευση 14:16’
eldo

Οι ενστάσεις του τέως προέδρου Κριμιζή δεν ήταν οι μόνες

Η αποχώρηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή από τη νεοσύστατη ελληνική διαστημική υπηρεσία τελικά δεν ήταν η μόνη.

Το Newpost.gr βρίσκεται σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Κωνσταντίνος Πιλαφτσής επίσης υπέβαλε παραίτηση, και μάλιστα σχεδόν ταυτόχρονα με τον κ. Κριμιζή.

Ο κ. Πιλαφτσής, σμήναρχος εν αποστρατεία, έχει εμπειρία στη διαστημική βιομηχανία, καθώς συμμετείχε μεταξύ άλλων στην διαχείριση της αποστολής του ευρωπαϊκού στρατιωτικού δορυφόρου Helios-2.

Ο διορισμός του στη νεοσύστατη υπηρεσία ήταν μάλιστα επιλογή του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και όχι του απερχόμενου προέδρου.

Η παραίτησή του είναι μια άγνωστη ως τώρα παράμετρος στην υπόθεση του ΕΛΔΟ, ο οποίος έμεινε ακέφαλος μόλις έναν μήνα μετά τη σύστασή του.

Τί προηγήθηκε

Οι καταγγελίες του Σταμάτη Κριμιζή περί αδιαφάνειας και απαξίωσης του οργανισμού έχoυν λάβει πλέον πολιτικές διαστάσεις, με τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής να ζητούν εξηγήσεις για τα οικονομικά του ΕΛΔΟ.

Αιχμές κατά του απερχόμενου προέδρου άφησε ο αντικαταστάτης του Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ο οποίος αναλαμβάνει την ηγεσία του ΕΛΔΟ ενώ παραμένει διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat, εταιρείας αραβικών συμφερόντων που έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική εκμετάλλευση των τροχιακών θέσεων Ελλάδας και Κύπρου.

Με νεότερη ανακοίνωσή του, ο κ. Κριμιζής απαντά τόσο στον κ. Πρωτοπαππά όσο και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι αναλαμβάνει ρόλο «Τσάρου του Διαστήματος».


σχετικα αρθρα