9 Ιανουαρίου 2022
Δημοσίευση07:05

Πάρνηθα: Λύκος επιτέθηκε σε οικογένεια

Τον τρόμο έζησε μια οικογένεια στην Πάρνηθα, όταν πήγε μια βόλτα μαζί με το σκύλο της στην εξοχή.

Δημοσίευση 07:05’
fjvsf81641712164639

Τον τρόμο έζησε μια οικογένεια στην Πάρνηθα, όταν πήγε μια βόλτα μαζί με το σκύλο της στην εξοχή.

Κι αυτό γιατί δέχτηκε επίθεση από λύκο, ο οποίος κατασπάραξε το σκύλο! Πρόκειται για τον δημοσιογράφο και διευθυντή προγράμματος του Myradio Νίκο Νικολακόπουλο.

Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως την ώρα που κατευθυνόταν με την 14χρονη κόρη του και το σκυλί τους προς το αυτοκίνητο που είχε παρκάρει έξω από το καταφύγιο στο Μπάφι, ξαφνικά, χωρίς να το καταλάβουν ένας λύκος επιτέθηκε στο σκυλί!

«Γυρίζω και βλέπω την κορη μου πίσω, τον οποίο τον έχει δαγκώσει ένας μαύρος λύκος, παθαίνω σόκ, φωνάζω δυνατά σηκώνω τα χέρια μου ψηλά» είπε.

Η κόρη του από τον φόβο της άφησε το λουρί και ο λύκος άρπαξε το σκυλί και εξαφανίστηκε στο δάσος. Ο ίδιος προσπάθησε να τρομάξει τον λύκο για να αφήσει το σκυλί. «Ήταν ένα καταπληκτικό σκυλί, έχουμε στεναχωρηθεί, πολύ… τον αναζητήσατε; Ναι δεν υπάρχει περίπτωση να τον βρούμε…» πρόσθεσε ο κ. Νικολακόπουλος.

«Θα μπορούσαμε να μην έχουμε γυρίσει.. έτσι όπως επιτέθηκε, βεβαίως πήγε για το σκύλι αλλά θα μπορούσα να είμαι εγώ ή πολύ περισσότερο η κόρη μου» συμπλήρωσε στο MEGA.

Με προεδρικό διάταγμα του 1985 τα οικοσιτα ζώα απαγορεύονται στους εθνικούς δρυμούς ακόμα και αν φορούν λουράκι ή φίμωτρο. Μία απόφαση όμως που δεν έχει επικοινωνηθεί και παραμένει άγνωστη στην πλειοψηφία του κόσμου.

«Τα σκυλιά ιδιαίτερα που αποτελούν κόκκινο πανί για τους λύκους, απαγορεύονται…» υπογράμμισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Καλλιστώ» Γιώργος Θεοδωρίδης.

Σε οποιαδήποτε επαφή με άγριο ζώο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να μην προσπαθήσουμε να το ταΐσουμε, να κρατήσουμε απόσταση και με αργά βήματα να απομακρυνθούμε.


σχετικα αρθρα