30 Σεπτεμβρίου 2022
Δημοσίευση04:02

Πολυτεχνειούπολη: Στον ανακριτή η συμμορία του Έσκο – Ο ρόλος των γυναικών στη δράση τους – Οι διάλογοι μεταξύ των μελών

Η δόκιμη αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα ενώ έχει αφεθεί ελεύθερη. Σημαντικό ρόλο στην δράση τους φαίνεται να έπαιζε μία γυναίκα με το όνομα «Κάτια», η οποία παραμένει ασύλληπτη.

Δημοσίευση 04:02’
wrkt71664471680598

Η δόκιμη αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα ενώ έχει αφεθεί ελεύθερη. Σημαντικό ρόλο στην δράση τους φαίνεται να έπαιζε μία γυναίκα με το όνομα «Κάτια», η οποία παραμένει ασύλληπτη.

Από τις εννιά το πρωί τα μέλη της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Κατηγορούνται για Συμμορία που διαπράττει τετελεσμένες Ληστείες  κατά συρροή και κατ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου περί όπλων, υπόθαλψη εγκληματία και πολλά άλλα αδικήματα.

Συνελήφθησαν στις 27 Σεπτεμβρίου μετά από έφοδο της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη. Μία έφοδος που έβγαλε λαβράκι καθώς εξαρθρώθηκαν όχι μία, αλλά τρεις συμμορίες που λήστευαν και διακινούσαν ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Πρύτανης του ΕΜΠ έλαβε μία επιστολή από άγνωστο άτομο που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην εστία διαπράττονται κλοπές και διακινούνται ναρκωτικές ουσίες από άτομα Αλβανικής καταγωγής. Ότι γίνονται κλοπές  οργανωμένα και στον ευρύτερο χώρο των κτιρίων  των σχολών όπου αφαιρούνται υπολογιστές και χρήματα.

Στην επιστολή αναφερόταν το όνομα του Έσκο και δύο συνεργατών του .Ότι κινείται  κυρίως στην πύλη της εστίας της Πολυτεχνειούπολης  στο γκαράζ αριστερά της Πύλης όπως επίσης και στις σχολές της Φιλοσοφικής και Φιλολογίας  και μπαινοβγαίνει στα δωμάτια  ενώ σε κάποιο από αυτά πιθανολογείται ότι έμενε.

Οι αρχές είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Έσκο τον Φεβρουάριο του 2020 όταν έπεσαν πυροβολισμοί στο γκαράζ της εστίας. Είχε καταφέρει να διαφύγει πυροβολώντας στον αέρα. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο Έσκο εμφανίστηκε στην εστία όπου και έμενε από τον Ιανουάριο του 2020. Ο αρχηγός της συμμορίας έχει εναντίον του ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα εντάλματα σύλληψης για κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών και αρπαγή.

kzfbsi1664510719834

Οι διάλογοι μελών της συμμορίας 

Σημαντικό ρόλο στη δράση της συμμορίας διαδραματίζουν όλα τα μέλη. Ο  Υπαρχηγός και σύντροφος της δόκιμης αστυνομικού τον περασμένο Ιανουάριο  επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον αδερφό του Έσκο.Του ζητά να συναντηθούν για να τον ειδοποιήσει για την επιτήρηση από τις Αστυνομικές Αρχές.

Δύο μήνες αργότερα  ο υπαρχηγός έχει έναν διάλογο με τον αδερφό του αρχηγού με αφορμή  μία συμπλοκή  στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Υπαρχηγός: Με έχουν βαρέσει οι δικοί του με πτυσσόμενο

Αδερφός Αρχηγού: Ποιον βάρεσαν εσένα;

Υπαρχηγός: Ναι εμένα εμένα εμένα αλλά τους γ….με το κατσαβίδι .

Τα μέλη της συμμορίας έχοντας ορμητήριο τις εστίες της Πολυτεχνειούπολης  δεν δίσταζαν να επιτεθούν σε πολίτες και σε επαγγελματίες προκειμένου να τους ληστέψουν.

1η Μαρτίου 2022  ο υπαρχηγός επικοινωνεί τηλεφωνικά με ένα από τα μέλη της συμμορίας. Του λέει ότι έχει προκαλέσει σωματικές βλάβες στο κεφάλι με ρόπαλο σε οδηγό ταξί .

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Υπαρχηγός: Έχω κοπανήσει έναν ταρίφα άσχημα τελείως

Μέλος: Χτύπησες;

Υπαρχηγός: Όχι έχω κάνει αυτόν μ….με το ρόπαλο

Ο ρόλος των γυναικών στη συμμορία –  Η δόκιμη αστυνομικός και η «Κάτια»

Σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζουν στη δράση της συμμορίας οι γυναίκες. Η δόκιμη αστυνομικός σύντροφος του υπαρχηγού φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία να ειδοποιεί τα μέλη για τις κινήσεις της αστυνομίας .Τα μεσάνυχτα στις 29 Ιανουαρίου η δόκιμη αστυνομικός επικοινωνεί με τον σύντροφό της και με κωδικοποιημένη ορολογία ότι επιτηρούνταν από Αστυνομικές Αρχές

Υπαρχηγός: Έλα 

Δόκιμη: Να σου πω ρε τι κάνετε;

Υπαρχηγός:Εδώ καθόμαστε  μας τρελαίνουν με τον…Ποιος είναι αυτός;

Δόκιμη: Για να προσέχει μωρέ.. με το αμάξι. Γιατί μου είχες πει ότι δεν έχει καλά λάστιχα

Η δόκιμη αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα ενώ έχει αφεθεί ελεύθερη. Σημαντικό ρόλο στην δράση τους φαίνεται να έπαιζε μία γυναίκα με το όνομα «Κάτια»,  η οποία παραμένει ασύλληπτη.

Συνολικά οι 16 κατηγορούμενοι  κατηγορούνται για 27 ληστείες 2 κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών. Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους.


σχετικα αρθρα