3 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:20

Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγείται ο γνωστός ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος

Σήμερα αναμένεται να κλείσει ο κύκλος απολογιών με την απολογία των τελευταίων 23 συλληφθέντων.

Δημοσίευση 10:20’

Σήμερα αναμένεται να κλείσει ο κύκλος απολογιών με την απολογία των τελευταίων 23 συλληφθέντων.

Στις φυλακές Ναυπλίου, και όχι στον Κορυδαλλό όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, οδηγείται σήμερα ο γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος Μυλωνάς, για την υπόθεση του λαθρεμπορίου χρυσού. Χθες διανυκτέρευσε κρατούμενος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και σήμερα θα μεραφερθεί στο κελί του.

Συνολικά έχουν προφυλακιστεί οκτώ από τους 63 συλληφθέντες, ενώ σήμερα αναμένεται να κλείσει ο κύκλος απολογιών με την εμφάνιση των τελευταίων 23 συλληφθέντων ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

«Πολιτικές παρεμβάσεις» βλέπει ο Κούγιας πίσω από την προφυλάκιση

Σε πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για λόγους προεκλογικού εντυπωσιασμού απέδωσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας τη δίωξη και προφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Με αφορμή την αποκάλυψη του ονόματος του πελάτη του από τον πρωθυπουργό στην Βουλή, ο κ. Κούγιας κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ πως επιχειρείται να στηθεί πολιτικός δάκτυλος στην Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθούν «εντυπωσιακές» διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι ορισμένοι εισαγγελείς διαπλέκονται με πολιτικά πρόσωπα και πως προτεραιότητα των Αρχών είναι να απαγγελθούν κατηγορίες και να υπάρξουν προφυλακίσεις. Ωστόσο, δεν παρουσίασε αποδείξεις για τα λεγόμενά του. Σημείωσε πως το επάγγελμα του εντολέα του τον καθιστά «αντιπαθή», ειδικά την περίοδο της κρίσης, και συνεπώς είναι πιο εύκολο να κινητοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα εναντίον του.

«Ξεχωριστές περιπτώσεις οι άλλοι συλληφθέντες»

Ο ποινικολόγος προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση του πελάτη του από τα υπόλοιπα 63 άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για πρόσωπα που είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι ο πελάτης του κατηγορείται μόνο για λαθραία εξαγωγή χρυσού και πως ενεπλάκη στην υπόθεση επειδή ένας συνεργάτης του εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξάγει παράνομα χρυσάφι στην Τουρκία με λεωφορείο.

Αρνήθηκε ότι ο ενεχυροδανειστής είναι επικεφαλής συμμορίας. Προσπάθησε να υποβαθμίσει τα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κατηγορία που στην Ελλάδα απαγγέλλεται για συνεργασία με πολύ μικρό αριθμό ατόμων.

Όσον αφορά τις πληροφορίες ότι κατηγορούμενοι σχεδίαζαν επέκταση της δραστηριότητάς τους στο Λας Βέγκας, ο κ. Κούγιας είπε ότι ο πελάτης του είχε κάθε δικαίωμα να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες.


σχετικα αρθρα