8 Ιανουαρίου 2021
Δημοσίευση12:47

Συναγερμός στα Τρίκαλα – Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε χωριό – Κινητοποίηση του ΕΟΔΥ

Την Κυριακή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και η ομάδα της ΚΟΜΥ Τρικάλων θα βρεθεί στο χωριό, για να γίνουν μαζικά rapid tests και να διαπιστωθεί η εξάπλωση του ιού.

Δημοσίευση 12:47’
m6f2gc1607418512390 scaled

Την Κυριακή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και η ομάδα της ΚΟΜΥ Τρικάλων θα βρεθεί στο χωριό, για να γίνουν μαζικά rapid tests και να διαπιστωθεί η εξάπλωση του ιού.

Λίγο η χαλαρότητα των εορταστικών ημερών, λίγο η απροσεξία και ο συνωστισμός έφεραν αύξηση του ιικού φορτίου σε χωριό των Τρικάλων, όπου επικρατεί αναστάτωση μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων.

Ο λόγος για τα Μεγάλα Καλύβια, όπου, σύμφωνα με το tv10.gr, τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού, γεγονός που έχει προκαλέσει την ανησυχία τόσο στους κατοίκους όσο και στις αρμόδιες αρχές σημαίνοντας συναγερμό.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 υπάρχουν σε τουλάχιστον 5 με 6 οικογένειες Μεγαλοκαλυβιωτών, με κάποια περιστατικά να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 20 κρούσματα στο χωριό αυτό.

Μάλιστα, κατάστημα του χωριού χρειάστηκε να κλείσει κάποιες μέρες λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος, προκειμένου να γίνουν όλα όσα ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις ημέρες των γιορτών, η απειλή της covid- 19 δεν φόβισε αρκετούς νέους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε σπίτι.

Στο μεταξύ, έντονη ήταν σήμερα και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό, με εντατικές περιπολίες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλατείες και γενικότερα σε δημόσιους χώρους.

Τις επόμενες ημέρες, και συγκεκριμένα την Κυριακή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και η ομάδα της ΚΟΜΥ Τρικάλων θα βρεθεί στο χωριό, για να γίνουν μαζικά rapid tests και να διαπιστωθεί η εξάπλωση του ιού. Η διαδικασία θα γίνει στο χώρο του Δημαρχείου.


σχετικα αρθρα