current views are: 1

21 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση17:16

Ο Αντόνιο Μπαντέρας θα «ενσαρκώσει» τον Πικάσο!

Ο Ισπανός ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία-βιογραφία «33 Days» (33 Ημέρες) ερμηνεύοντας τον σπουδαίο Ισπανό ζωγράφο που πέθανε το 1973 σε ηλικία 91 ετών, αφιερώνοντας 80 περίπου χρόνια σε μια καλλιτεχνική παραγωγή που συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της μοντέρνας τέχνης  

Δημοσίευση 17:16’
αρθρο-newpost

Ο Ισπανός ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία-βιογραφία «33 Days» (33 Ημέρες) ερμηνεύοντας τον σπουδαίο Ισπανό ζωγράφο που πέθανε το 1973 σε ηλικία 91 ετών, αφιερώνοντας 80 περίπου χρόνια σε μια καλλιτεχνική παραγωγή που συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της μοντέρνας τέχνης  

Ο Ισπανός ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία-βιογραφία «33 Days» (33 Ημέρες) ερμηνεύοντας τον σπουδαίο Ισπανό ζωγράφο που πέθανε το 1973 σε ηλικία 91 ετών, αφιερώνοντας 80 περίπου χρόνια σε μια καλλιτεχνική παραγωγή που συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της μοντέρνας τέχνης   Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Κάρλος Σαούρα και θα αφορά στην περίοδο που ο διάσημος καλλιτέχνης δούλευε πάνω σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του, την Γκερνίκα. Το φιλμ θα περιγράφει τη συναισθηματική πάλη που έδινε ο Ισπανός ζωγράφος, ενώ προσπαθούσε να απεικονίσει τον γερμανικό βομβαρδισμό της ισπανικής πόλης Γκερνίκα.   

Η απανθρωπιά, η βιαιότητα και η απόγνωση που δημιούργησε ο πόλεμος δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον Πάμπλο Πικάσο, που πίσω από τον δύστροπο και δύσκολο χαρακτήρα του κρυβόταν ένας γεμάτος ευαισθησίες άνθρωπος.  

Επίσης η ταινία φιλοδοξεί να ρίξει φως και στην ερωτική σχέση του Πικάσο με την Ντόρα Μαρ, μια επίσης διακεκριμένη καλλιτέχνιδα, η οποία απαθανάτισε σε μια σειρά φωτογραφιών την διαδικασία της ζωγραφικής της Γκερνίκα.  

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Γκερνίκα έμεινε κρεμασμένη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης για πολλά χρόνια και ο Πικάσο είχε δηλώσει πως δε θα επέστρεφε στην Ισπανία προτού αποκατασταθεί πλήρως η δημοκρατία.   

Το 1981 η Γκερνίκα επιστράφηκε στην Ισπανία και εκτέθηκε αρχικά στο Casón del Buen Retiro και κατόπιν στο Μουσείο Ντελ Πράδο.   
Το 1992 ο πίνακας μεταφέρθηκε στην οριστική του θέση στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία στη Μαδρίτη, του οποίου έγινε το διασημότερο και σπουδαιότερο έκθεμα.  

«Είναι ένας ρόλος που με “κυνηγά” εδώ και πολύ καιρό… Απαιτεί μεγάλο σεβασμό» ανέφερε ο Αντόνιο Μπαντέρας στην εφημερίδα El Pais ενώ τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό γι’ αυτόν το γεγονός ότι κατάγεται από την Μάλαγα, την πόλη όπου γεννήθηκε και ο διάσημος ζωγράφος.  

«Γεννήθηκα μόλις τέσσερα τετράγωνα πιο κάτω, από εκεί που γεννήθηκε ο Πάμπλο Πικάσο. Αυτό το γεγονός με γοήτευε πάντα», πρόσθεσε ο 51 ετών ηθοποιός.  

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι και την Γκερνίκα και αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι.

πηγή: tovima.gr


σχετικα αρθρα