current views are: 13

24 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση07:24

Μαρκέλλα Γιαννάτου: «Δεσμά αίματος» με άρωμα από… Τζένη Καρέζη

«Δεσμά αίματος». Αυτή είναι η νέα κινηματογραφική ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου που δίχασε κοινό και κριτικούς από την πρώτη μέρα προβολής της, την Πέμπτη 22 Μαρτίου. Κεντρική ηρωίδα της ταινίας η Μαργαρίτα, μία αεροσυνοδός την οποία ενσαρκώνει η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρκέλλα Γιαννάτου. Και κάπου εδώ αρχίζει το μπλέξιμο και η διαφωνία μεταξύ των φίλων του κινηματογράφου.

Δημοσίευση 07:24’
αρθρο-newpost

«Δεσμά αίματος». Αυτή είναι η νέα κινηματογραφική ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου που δίχασε κοινό και κριτικούς από την πρώτη μέρα προβολής της, την Πέμπτη 22 Μαρτίου. Κεντρική ηρωίδα της ταινίας η Μαργαρίτα, μία αεροσυνοδός την οποία ενσαρκώνει η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρκέλλα Γιαννάτου. Και κάπου εδώ αρχίζει το μπλέξιμο και η διαφωνία μεταξύ των φίλων του κινηματογράφου.

«Δεσμά αίματος». Αυτή είναι η νέα κινηματογραφική ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου που δίχασε κοινό και κριτικούς από την πρώτη μέρα προβολής της, την Πέμπτη 22 Μαρτίου. Κεντρική ηρωίδα της ταινίας η Μαργαρίτα, μία αεροσυνοδός την οποία ενσαρκώνει η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρκέλλα Γιαννάτου. Και κάπου εδώ αρχίζει το μπλέξιμο και η διαφωνία μεταξύ των φίλων του κινηματογράφου. Άλλοι κάνουν λόγο για τη νέα Κάτια Δανδουλάκη, που συγκλονίζει με την ερμηνεία της και ήρθε στο καλλιτεχνικό στερέωμα για να μείνει, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που τη χαρακτηρίζουν «πρωταγωνίστρια περιφερόμενη ως τούρτα σε πασαρέλα ζαχαροπλαστικής» (!) Μία κριτική που δεν θεωρούμε πως αντιπροσωπεύει την γοητευτική ηθοποιό που έχει αποδείξει τις υποκριτικές της ικανότητες μέσα από δεύτερους ρόλους που έχει κατά καιρούς ενσαρκώσει σε τηλεόραση και κινηματογράφο.    

Αδιαμφησβήτα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος βρήκε την κινηματογραφική του «μούσα» και «πόνταρε» σε εκείνη για το νέο του κινηματογραφικό εγχείρημα. Η Μαρκέλλα Γιαννάτου, ως πρωταγωνίστρια πια και κεντρική ηρωίδα της νέας ταινίας, καλείται να αποδείξει πως είναι γεννημένη για τα σπουδαία και τα μεγάλα.

Στα «Δεσμά Αίματος» υποδύεται μία ερωτευμένη γυναίκα, η οποία καλείται να ξεπεράσει τα όριά της προς χάριν ενός σκληρού έρωτα που ορίζεται από τους νόμους της μοίρας και του πεπρωμένου. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσαν οι ερωτικές σκηνές του έργου, στις οποίες η νεαρή ηθοποιός κλήθηκε να δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Αποτινάσσοντας από πάνω της κάθε είδους ντροπή και όνειδο, εμφανίζεται ημίγυμνη στην ταινία και μέσα από τολμηρές σκηνές και ακόμη τολμηρότερες ερμηνείες, προσπαθεί να μας πείσει για το μέγεθος του έρωτά της.

Οι πιο συντηρητικοί κατέκριναν τις αισθησιακές αυτές σκηνές, αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν πως η θέα του γυμνού σώματος επικαλύπτεται από τη συγκλονιστική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας. Για πρώτη φορά η Μαρκέλλα Γιαννάτου, παρά τους αρχικούς της ενδοιασμούς, αφήνει το σώμα της γυμνό σε δημόσια θέα προς χάριν της υψηλής τέχνης.  

Ο ερωτισμός που βγάζει μέσα από την ερμηνεία της έγινε αντικείμενο συζήτησης από την πρώτη κιόλας προβολή της ταινίας και το όνομά της συζητείται έντονα στους κινηματογραφικούς κύκλους.

«Ένα αστέρι γεννιέται» και η «νέα Κάτια δανδουλάκη» είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που της αποδόθηκαν για την εξαιρετική αυτή ερμηνεία της. Μαζί της ένα καστ κορυφαίων ηθοποιών, όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Δημήτρης Πιατάς, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Πάουελ.   

Ποια είναι όμως η αληθινή Μαρκέλλα Γιαννάτου;
 

Γέννημα θρέμα Κερκυραία, από μικρή είχε καλλιτεχνικές αναζητήσεις τις οποίες εξωτερίκευε μέσα από το χορό. Οι γονείς της γιατροί, άνθρωποι της επιστήμης, τη γαλούχισαν από την τρυφερή ακόμη ηλικία με αξίες και ιδανικά, τα οποία ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της είχε ένα όνειρο να ασχοληθεί με την υποκριτική, γι αυτό και όταν τελείωσε το Λύκειο αποφάσισε να σπουδάσει υποκριτική στη 
δραματική σχολή του Χρήστου Τσάγκα αλλά και σκηνοθεσία στο Πανεπιστημίο της Ρώμης, Academia dello spettacolo. Ήδη έχει αρχίσει μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα το casting στο ίδιο πανεπιστήμιο. Μιλάει Ιταλικά, Αγγλικά και Ισπανικά ενώ η τωρινή της εμφάνιση δεν έχει καμία σχέση με τη 16χρονη Μαρκέλλα, με το ξυρισμένο κεφάλι, τα δεκάδες piercings σε όλο της το σώμα και τα άρβυλα.

Η κοπέλα με το αινιγματικό χαμόγελο μεγάλωσε και αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της, με κάθε κόστος. Μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει στην ταινία «Μια φορά και ένα μωρό» του Νίκου Ζαπατίνα, στην ταινία «Γκίνες» με τον Στέλιο Μάϊνα αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. (Κλεμμένη Ζωή, Κάρμα, Η Ιωάννα της Καρδιάς). Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την προδιαγεγραμμένη επιτυχημένη πορεία της στο χώρο της ηθοποιίας αποτελούν τα λόγια του συναδέλφου της Στέλιου Μάϊνα.

Ο ηθοποιός μιλούσε με έναν άλλο συνάδελφο σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο της υποκριτικής και ανέφερε για τη Μαρκέλλα Γιαννάτου ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσει για τέτοια θέματα γιατί απλούστατα, θα έχει πάντα δουλειά! Τον ελεύθερό της χρόνο προτιμά να διαβάζει αλλά και να φροντίζει το αγαπημένο της σκυλί, τον Τσάρλι. Παραδέχεται πως είναι ενθουσιώδης, ανυπόμονη, εσωστρεφής ενώ μεγάλη της φοβία αποτελεί η ιδέα του θανάτου – σωματικού και πνευματικού.   

Η Μαρκέλλα ως μία άλλη… Τζένη Καρέζη
 

Τα αιχμηρά σχόλια που γράφθηκαν σχετικά με την ερμηνεία της στην ταινία «Δεσμά αίματος» τα λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της προκειμένου να βελτιωθεί ως ηθοποιός σε καμία περίπτωση όμως, δεν την αποτρέπουν από τον αρχικό της σκοπό. Και αυτό γιατί και κατά το παρελθόν ήρθε αντιμέτωπη με ανάλογα σχόλια, όταν πήρε τη μεγάλη απόφαση να συμμετέχει στη σειρά του Alpha «Έχω ένα μυστικό» (που αφορούσε τη ζωή της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη), ενσαρκώνοντας την μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου Τζένη Καρέζη.

Το ρίσκο που πήρε ήταν μεγάλο αλλά θεωρούμε πως μέσα από την ερμηνεία της στη σειρά «κατάκτησε» επιτυχώς το φαινόμενο Τζένη Καρέζη. Το επαναστατικό στοιχείο και η ανεπιτήδευτη θηλυκότητα της αείμνηστης ηθοποιού αναβίωσαν κι ενσαρκώθηκαν με απόλυτη επιτυχία μέσα από τα μάτια της Μαρκέλλας Γιαννάτου. Από τη σειρά αποχώρησε πριν τα γυρίσματα εκείνης ολοκληρωθούν, ακολουθώντας τη γυναίκα που την πρότεινε γι΄ αυτόν τον ρόλο τη σκηνοθέτιδα Ρέινα Εσκενάζυ, η οποία με τη σειρά της αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να σταματήσει τη συνεργασία της με τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς «Έχω ένα μυστικό».  

Το επαγγελματικό μέλλον της Μαρκέλλας Γιαννάτου προμηνύεται λαμπρό και εκείνη καλείται μέσα από τα «Δεσμά Αίματος» να αποδείξει ότι είναι γεννημένη πρωταγωνίστρια…  

Φανή Πλατσατούρα


σχετικα αρθρα