current views are: 2

27 Απριλίου 2012
Δημοσίευση10:09

Το «τελευταίο» έργο του Τιμ Κράουτς

Ο βραβευμένος συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Τιμ Κράουτς, επισκέπτεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το Bios Main, αυτήν τη φορά με το τελευταίο του έργο «I, Malvolio», το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και αύριο Σάββατο 28 Απριλίου, στις 9 το βράδυ.

Δημοσίευση 10:09’
αρθρο-newpost

Ο βραβευμένος συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Τιμ Κράουτς, επισκέπτεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το Bios Main, αυτήν τη φορά με το τελευταίο του έργο «I, Malvolio», το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και αύριο Σάββατο 28 Απριλίου, στις 9 το βράδυ.

Ο βραβευμένος συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Τιμ Κράουτς, επισκέπτεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το Bios Main, αυτήν τη φορά με το τελευταίο του έργο «I, Malvolio», το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και αύριο Σάββατο 28 Απριλίου, στις 9 το βράδυ. Το έργο
Ο Τιμ Κράουτς βασίστηκε στην “Δωδέκατη Νύχτα” του Σαίξπηρ και δημιούργησε μία νέα εκδοχή της, ιδωμένη από τη ματιά του καταπιεσμένου υπηρέτη, Μαλβόλιο. Ο μονόλογος “I, Malvolio” που είναι το τελευταίο έργο του Κράουτς, έκανε πρεμιέρα στο Brighton International Festival τον Μάιο του 2010 -όπου ο συγγραφέας απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού- και από τότε ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για ένα ξεκαρδιστικό μονόπρακτο αφηγηματικής αλχημείας που αποτυπώνει τον τρελό κόσμο της σαιξπηρικής κωμωδίας, μέσα από την ιστορία της χαμένης αξιοπρέπειας, της σεμνοτυφίας, των χονδροειδών αστείων και του ατέλειωτου πειράγματος ενός άντρα “κατάφορα αδικημένου”.

O συγγραφέας
Ο Άγγλος συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Τιμ Κράουτς, γεννήθηκε στο Μπρίστολ το 1964 και έγινε διάσημος το 2003, με το έργο “Το χέρι” (“My Arm”). Από τότε τα έργα του παίζονται ανά τον κόσμο, κερδίζοντας πλήθος βραβείων. Είναι από τις πιο πρωτοποριακές μορφές του βρετανικού θεάτρου και οι δημιουργίες του αποδομούν και διερευνούν την ίδια την τέχνη της περφόρμανς, με ιδιαίτερα ευφυή τρόπο. Πρωτοεμφανίστηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, το 2003, και αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του πειραματικού θεάτρου της Μεγάλης Βρετανίας. Πέρυσι, παρουσίασε για πρώτη φορά στην Αθήνα την περφόρμανς του “An Oak Tree”, ενώ το 2012 έμελλε να αποδειχθεί η “αθηναϊκή” χρονιά του “Πιραντέλο της Μεγάλης Βρετανίας”, όπως είναι το παρατσούκλι του 48χρονου καλλιτέχνη. Το έργο του “Ο Συγγραφέας” ανέβηκε στην αρχή της σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, εκεί όπου παρουσιάστηκε, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, το πρώτο του σόλο “Το Χέρι”, ερμηνευμένο από την Θοδώρα Τζήμου, σε σκηνοθεσία και μετάφραση της Έλενας Πέγκα.

Απόψε, μετά την παράσταση του “I, Malvolio”, ο Τιμ Κράουτς θα μοιραστεί τις απόψεις του με το κοινό, σε μία ανοιχτή συζήτηση.
Ταυτότητα παράστασης: κείμενο – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Τιμ Κράουτς, σκηνικό – κοστούμι: Γκράεμ Γκίλμουρ.

Πληροφορίες
Bios Main, Πειραιώς 84, Αθήνα, τηλ.: 210 3425335. Τιμές εισιτηρίου: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό). Προπώληση: στο Bios καθημερινά 11.00 – 18.00.

πηγή: naftemporiki.gr


σχετικα αρθρα