current views are: 1

21 Μαΐου 2012
Δημοσίευση13:34

Η «Νεκρή Ευρώπη» θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σίδνεϊ

Ο Ισαάκ, ένα ελληνόπουλο της Μελβούρνης, φτάνει στις αρχές του 2000 στην προολυμπιακή Αθήνα και στη συνέχεια αλωνίζει τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, τσεκάροντας το νέο τους πρόσωπο, μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Δημοσίευση 13:34’
αρθρο-newpost

Ο Ισαάκ, ένα ελληνόπουλο της Μελβούρνης, φτάνει στις αρχές του 2000 στην προολυμπιακή Αθήνα και στη συνέχεια αλωνίζει τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, τσεκάροντας το νέο τους πρόσωπο, μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Ο Ισαάκ, ένα ελληνόπουλο της Μελβούρνης, φτάνει στις αρχές του 2000 στην προολυμπιακή Αθήνα και στη συνέχεια αλωνίζει τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, τσεκάροντας το νέο τους πρόσωπο, μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Νεκρή Ευρώπη», Ewen Leslie, στην πρώτη στάση του ταξιδιού του στην Αθήνα, έρχεται σε επαφή με το πληθωρικό περιθώριο της πρωτεύουσας, κυκλοφορεί στις υποβαθμισμένες γειτονιές με τους μουσουλμάνους μετανάστες και μένει άναυδος από τη νεόπλουτη και αυτιστική ελληνική ιντελιγκέντσια.

Η ταινία «Νεκρή Ευρώπη», που βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Τσιόλκα θα κάνει πρεμιέρα κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ που ξεκινάει τον επόμενο μήνα.

Παραγωγός της ταινίας είναι και ο Iain Canning, που μεταξύ άλλων έχει βάλει την υπογραφή του σε δημοφιλή έργα όπως τα «Control», «The king’s speech» («Ο λόγος του βασιλιά»), «Shame» κ.ά.. Η μεταφορά του μυθιστορήματος στη μεγάλη οθόνη έγινε υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Tony Krawitz.

Στο αυστραλέζικο κινηματογραφικό Φεστιβάλ θα προβληθεί, μεταξύ άλλων, η ταινία «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς και το «The Maker», η μικρού μήκους ταινία του ομογενή Κρίστοφερ Κεζέλου.

Ο Χρήστος Τσιόλκας γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1965. Παιδί Ελλήνων μεταναστών της εργατικής τάξης, έχει χαρακτηριστεί «ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους μυθιστοριογράφους της Αυστραλίας». Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος από την εφημερίδα The Age για το «Νεκρή Ευρώπη». Το φθινόπωρο του 2009, με το τελευταίο του βιβλίο, «Το χαστούκι» (The Slap), κέρδισε το βραβείο του καλύτερου συγγραφέα των χωρών-μελών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

πηγή: lifo.gr


σχετικα αρθρα