current views are: 1

27 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση10:34

Τελευταίες παραστάσεις για την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου»

Η πετυχημένη παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» παρουσιάζεται τις επόμενες μέρες σε θέατρα της Αθήνας, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με την πρώτη μεγάλη ελληνίδα στιχουργό. 

Δημοσίευση 10:34’
αρθρο-newpost

Η πετυχημένη παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» παρουσιάζεται τις επόμενες μέρες σε θέατρα της Αθήνας, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με την πρώτη μεγάλη ελληνίδα στιχουργό. 

Η πετυχημένη παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» παρουσιάζεται τις επόμενες μέρες σε θέατρα της Αθήνας, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με την πρώτη μεγάλη ελληνίδα στιχουργό. Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζούλια, ενώ στο ρόλο της μεγάλης «στιχουργού και ποιήτριας» του ελληνικού τραγουδιού βρίσκεται η Νένα Μεντή.

Πρόκειται για μια ιστορία με μοναδικά τραγούδια, που γράφτηκαν με ψυχή από μια γυναίκα που έζησε με πάθος τη ζωή, μια ιστορία που συνδέεται με τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές της πολιτικής και κοινωνικής εξέλιξης στην Ελλάδα. 

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου (Νένα Μεντή) μονολογεί συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της και το έργο της σαν στιχουργού: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, το Γιώργο τον άντρα της, τη Μαίρη την κόρη της, τον Τσιτσάνη, το Χιώτη, τη Ρέα την εγγονή της και τη Μαριόγκα τη μητέρα της.

Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της Παπαγιαννοπούλου ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αλλά και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού. Η ιστορία της Ευτυχίας συναντά την εθνική τραγωδία μιας χαμένης πατρίδας, της Μικράς Ασίας, περνά από την εποχή των μπουλουκιών και της αθηναϊκής επιθεώρησης για να φτάσει ως τα καταγώγια του ρεμπέτικου και την άνθιση του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού.

Η παράσταση θα ανέβει στα εξής θέατρα:

27 Αυγούστου – Κηποθέατρο Δήμου Παπάγου
2 Σεπτεμβρίου – Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς
8 Σεπτεμβρίου – Βύρωνας, Θέατρο Άννα Συνοδινού
12 Σεπτεμβρίου- Κορυδαλλός, Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος
14 Σεπτεμβρίου- Ηλιούπολη, θέατρο Άλσους
16 Σεπτεμβρίου – Γαλάτσι, Θέατρο Άλσους Βεΐκου