current views are: 1

26 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση18:01

Στο Μουσείο της Ακρόπολης μέχρι το 2014 το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Παρατείνεται μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 η έκθεση του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
 

Δημοσίευση 18:01’
αρθρο-newpost

Παρατείνεται μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 η έκθεση του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
 

Παρατείνεται μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 η έκθεση του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σύμφωνα με στοιχεία του Μουσείου, στον ένα χρόνο της έκθεσής του το κύπελλο έχουν θαυμάσει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού οδήγησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», σε συμφωνία με το Μουσείο της Ακρόπολης, προκειμένου να παραταθεί η έκθεση του Κυπέλλου, που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη στους Ολυμπιακούς του 1896.

Στη συνέχεια και μέχρι τη μόνιμη έκθεση του Κυπέλλου στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015), το Ίδρυμα θα αναζητήσει και άλλους κατάλληλους εκθεσιακούς χώρους, για τη δημόσια έκθεση του Κυπέλλου.

Υπενθυμίζεται ότι το Κύπελλο απέκτησε το Ίδρυμα Νιάρχος σε διεθνή δημοπρασία το 2012.

* Στο ίδιο πνεύμα της ανάδειξης του αρχαίου ολυμπιακού ιδεώδους, το Ίδρυμα Νιάρχος ανακοίνωσε επίσης τη στήριξή του στη διοργάνωση του 31ου υπερμαραθωνίου «Σπάρταθλον 2013», που θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, τιμώντας τον Αθηναίο δρομέα, Φειδιππίδη, ο οποίος κάλυψε τη 246 χιλιομέτρων διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη σε μία μόλις ημέρα. 

Στη φετινή διοργάνωση, θα λάβουν μέρος συνολικά 333 αθλητές από 35 χώρες, μεταξύ των οποίων και 45 Έλληνες.