current views are: 1

3 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση09:32

Cabaret σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο Μέγαρο Μουσικής

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Καμπαρέ, είναι το θεατρικό γεγονός που ανοίγει την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 στο Μέγαρο Μουσικής. 

Δημοσίευση 09:32’
αρθρο-newpost

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Καμπαρέ, είναι το θεατρικό γεγονός που ανοίγει την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 στο Μέγαρο Μουσικής. 

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Καμπαρέ, είναι το θεατρικό γεγονός που ανοίγει την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 στο Μέγαρο Μουσικής. Με μια πολύ φιλόδοξη παραγωγή με γνωστούς συντελεστές και τη σκηνοθετική υπογραφή του Κωνσταντίνου Ρήγου θα παρουσιαστεί από τις 4 Οκτωβρίου -και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το Καμπαρέ σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά και του σινεμά, αφού η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φος το 1972, με τη Λάιζα Μινέλλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέσπασε 8 χρυσά αγαλματίδια κι έκανε το Καμπαρέ πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο. 

Το μιούζικαλ του Φρεντ Εμπ (στίχοι) και του Τζον Κάντερ (μουσική) ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1966, έγινε τεράστια επιτυχία (8 Βραβεία Τόνυ), και από τότε έχει παρουσιαστεί αναρίθμητες φορές σε θέατρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρουμε ενδεικτικά την εξαιρετικά επιτυχημένη μεταφορά του έργου από τον Σαμ Μέντες το 1993 στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου. 

Βασισμένο στο βιβλίο του Joe Masteroff, το έργο του John van Druten και τις ιστορίες του Christopher Isherwood 

Πρωταγωνιστούν: 
Emcee / Κομπέρ Δημήτρης Λιγνάδης 
Sally Bowles /Σάλλυ Μπόουλς Μαρία Ναυπλιώτου 
Fräulein Snhneider / Φροϊλάιν Σνάιντερ Τάνια Τσανακλίδου 
Herr Schultz / Χερ Σουλτζ Μιχάλης Μητρούσης 
Ernst Ludwig / Ερνστ Λούντβιχ Παναγιώτης Μπουγιούρης 
Clifford Bradshaw /Κλίφορντ Μπράντσο Γιώργος Νανούρης 
Fräulein Kost / Φροϊλάιν Κοστ Νάντια Μπουλέ 


σχετικα αρθρα