current views are: 1

20 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:27

Πλύση εγκεφάλου στο θέατρο Πρόβα

Η Πειραματική Σκηνή “Οι Μύστες” παρουσιάζει στο θέατρο Πρόβα, την παράσταση Πλύση εγκεφάλου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρηματου Άγγλου συγγραφέα John Wainwright.

Δημοσίευση 12:27’
αρθρο-newpost

Η Πειραματική Σκηνή “Οι Μύστες” παρουσιάζει στο θέατρο Πρόβα, την παράσταση Πλύση εγκεφάλου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρηματου Άγγλου συγγραφέα John Wainwright.

Η Πειραματική Σκηνή “Οι Μύστες” παρουσιάζει στο θέατρο Πρόβα, την παράσταση Πλύση εγκεφάλου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρηματου Άγγλου συγγραφέα John Wainwright.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ, για ένα αυθεντικό ανακριτικό ντοκουμέντο.

Δύο παλιοί φίλοι, ο ένας μεγαλοδικηγόρος και ο άλλος αστυνομικός διευθυντής, συγκρούονται ανελέητα, όταν ο δεύτερος υποπτεύεται τον πρώτο, για το βιασμό και τη δολοφονία δύο ανήλικων κοριτσιών. Από τη σύγκρουση αυτή φιλίας και καθήκοντος προκύπτουν οριακές καταστάσεις, που δείχνουν, ότι ζούμε τελικά πάνω σ’ ένα ηφαίστειο, που λέγεται ασυνείδητο και που δεν ξέρουμε πότε θα εκραγεί.

Στην «Πλύση Εγκεφάλου», πότε με κωμικούς και πότε με δραματικούς τόνους, αποδεικνύεται πόσο σχετική και διάτρητη είναι η αλήθεια του καθενός μας. Πόσο και πώς αλλοιώνεται η συνείδησή μας, όταν αναβιώνουν οι «εγγραφές» του υποσυνείδητου. Και πόσο ανίσχυρος γίνεται ένας πανίσχυρος άνθρωπος, όταν πιαστεί στο πελώριο και ανεξιχνίαστο δίχτυ των συμπτώσεων.

Η «Πλύση Εγκεφάλου» φωτίζει την τεράστια απόσταση, που χωρίζει το είναι από το φαίνεσθαι και  αποκαλύπτει, ότι ο καθένας μας τελικά έχει δύο ή περισσότερες προσωπικότητες, που παλεύουν ανειρήνευτα για την επικράτησή τους, ως το τέλος της ζωής μας. 

Πρόκειται για μια παράσταση – ντοκουμέντο, που κόβει την ανάσα.

Συντελεστές
Μετάφραση – Προσαρμογή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΛΑΤΙΔΗΣ
Σκηνοθεσία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
Εικαστική επιμέλεια: ΜΑΙΡΗ ΡΑΖΗ
Μουσική: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ
Σχεδιασμός φωτισμών: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Παίζουν: Σωτήρης Τσόγκας, Γιάννης Τσουρουνάκης, Γιώργος Αραχωβίτης και Ρωξάνη Βράκα.