current views are: 1

9 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση13:46

«Άκου Νεοέλληνα« του Αβέρκιου Λουδάρου

Οι Εκδόσεις Λυκόφως παρουσιάζουν το βιβλίο του Αβέρκιου Λουδάρου με τίτλο “Άκου Νεοέλληνα”, που διατίθεται από τα Public.

Δημοσίευση 13:46’
αρθρο-newpost

Οι Εκδόσεις Λυκόφως παρουσιάζουν το βιβλίο του Αβέρκιου Λουδάρου με τίτλο “Άκου Νεοέλληνα”, που διατίθεται από τα Public.

Οι Εκδόσεις Λυκόφως παρουσιάζουν το βιβλίο του Αβέρκιου Λουδάρου με τίτλο “Άκου Νεοέλληνα”, που διατίθεται από τα Public.

Μία διεισδυτική ματιά στις συνθήκες που επέτρεψαν την εκδήλωση της βαθιάς οικονομικής κρίσης ρίχνει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αβέρκιος Λουδάρος με το νέο του βιβλίο που φέρει τον δηκτικό τίτλο «άκου νεοέλληνα» και υπότιτλο «οι αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως και διατίθεται αποκλειστικά από τα καταστήματα Public.

Ήδη από τον υπότιτλο γίνεται κατανοητό ότι ο συγγραφέας υποστηρίζει πως στην οικονομική ύφεση οδήγησε η πολιτισμική παρακμή, μία βαθιά κρίση αρχών και αξιών, την οποία αποδίδει στην έλλειψη παιδείας, αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού και κοινωνικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι αποδείξεις που στηρίζουν την άποψή του, βρίσκονται στην καθημερινή μας ζωή και μάλιστα από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Το «άκου νεοέλληνα» δεν αποτελεί άλλη μία προσπάθεια καταγραφής γεγονότων και οικονομικών στοιχείων, αλλά ένα ψυχογράφημα, την ακτινογραφία του νεοελληνικού τρόπου ζωής και κυρίως της νοοτροπίας, που έχουν οδηγήσει στον μεγαλοϊδεατισμό, τον μηδενισμό, την παρακμή και τη διαφθορά.