current views are: 1

21 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση18:13

«Γέρμα» του Federico Garcia Lorca στο Vault

Το θεατρικό έργο του Λόρκα «Η Γέρμα», που στα ισπανικά σημαίνει “στείρα”, ανεβαίνει στο θέατρο Vault σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

Δημοσίευση 18:13’
αρθρο-newpost

Το θεατρικό έργο του Λόρκα «Η Γέρμα», που στα ισπανικά σημαίνει “στείρα”, ανεβαίνει στο θέατρο Vault σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

Το θεατρικό έργο του Λόρκα «Η Γέρμα», που στα ισπανικά σημαίνει “στείρα”, ανεβαίνει στο θέατρο Vault σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Τον ρόλο της Γέρμας ερμηνεύουν σε διπλή διανομή η Μυρτώ Γκόνη και η Ειρήνη Κουμπαρούλη. 

Λίγα λόγια για το έργο

Η Γέρμα είναι μία γυναίκα άγονη κι έρημη. Ο Federico García Lorca χαράζει μια αιμάτινη πορεία που αποθεώνει την μητρότητα ως ύψιστη μορφή δημιουργίας και οδηγεί από το φως της γέννας στο σκοτάδι της ματαίωσης, από την Γυναίκα-Δημιουργό στην Γυναίκα-Αυτουργό. Ο ισπανός δραματουργός συνθέτει με ακρίβεια ένα πολυφωνικό, σκοτεινό τοπίο εγκλωβισμού, όμοιο με υλικό τραγωδίας, όπου το αρσενικό στοιχείο –η ζωογόνος δύναμη- εξουσιάζει δια της απουσίας του και σιωπά εκκωφαντικά. Οι φωνές των γυναικών, με κορυφαία αυτή της Γέρμας, ξεπηδούν άναρχα πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες και διεκδικούν σθεναρά το δικαίωμα στη ζωή και τη δημιουργία.

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μαρουσώ Βαϊούλη, Μάγδα Κόρπη,  Σεβίνα Μαραγκού, Σωτήρης Μεντζέλος, Θέμης Μητρόπουλος, Δήμητρα Μπαλή, Νάντια Πυθαρά, Μαρίνα Τσουμπρή.