Breaking News

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική

current views are: 3

27 Απριλίου 2014
Δημοσίευση09:36

Νύχτες Σαλτιμπάγκων – Συναντήσεις με Έλληνες και ξένους ποιητές

Ο Θανάσης Νικόπουλος επιστρέφει με μία σειρά μουσικών παραστάσεων – συναντήσεων με Έλληνες και ξένους ποιητές, παρέα με την εξαίρετη νέα ερμηνεύτρια και μουσικό Φένια Χρήστου.

Δημοσίευση 09:36’
αρθρο-newpost

Ο Θανάσης Νικόπουλος επιστρέφει με μία σειρά μουσικών παραστάσεων – συναντήσεων με Έλληνες και ξένους ποιητές, παρέα με την εξαίρετη νέα ερμηνεύτρια και μουσικό Φένια Χρήστου.

Ο Θανάσης Νικόπουλος επιστρέφει με μία σειρά μουσικών παραστάσεων – συναντήσεων με Έλληνες και ξένους ποιητές, παρέα με την εξαίρετη νέα ερμηνεύτρια και μουσικό Φένια Χρήστου.

Με αναφορές από το Σεφέρη, τον Εμπειρίκο και τον Απολλιναίρ, μέχρι τους νεώτερους Κική Δημουλά, Χριστόφορο Λιοντάκη, Ρέα Γαλανάκη, Aντώνη Φωστιέρη και άλλους, πρόκειται για ένα κύκλο τραγουδιών που μας υπενθυμίζει την ποιητική ταυτότητα του Σαλτιμπάγκου, μίας φιγούρας συνδυασμένης με την περιπλάνηση και την ακροβασία, την αίσθηση της ελευθερίας που μόνο ο δρόμος μπορεί να προσφέρει, αλλά και το κενό.

Περίπου 28 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη κυκλοφορία του δίσκου “Μοναχικοί Σαλτιμπάγκοι”, που γράφτηκε στο διάστημα Απρίλη – Μάη του 1986, ύστερα από παραγγελία του Α’ Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και πρωτοπαρουσιάστηκε στις 4 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Σήμερα, σε μία νέα πραγματικότητα, οι βασισμένες στο δίσκο συναυλίες έρχονται να συμπληρώσουν με την ίδια ένταση, το πώς η ποίηση μπορεί πάντα να λειτουργεί ως θεμέλιο μιας ιστορίας, προσωπικής ή συλλογικής.

Παρουσιάζονται επίσης αποσπάσματα από τους δύο δίσκους του Θανάση Νικόπουλου “Τραγούδια του Έρωτα και της Θάλασσας” καθώς και επιλογές γνωστών και αγαπημένων κομματιών Ελλήνων σύγχρονων συνθετών: Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Θάνου Μικρούτσικου κ.ά.

Μαζί τους και φέτος βρίσκεται ο μοναδικός «σαλτιμπάγκος» κρουστός Νίκος Τουλιάτος καθώς και η νέα ηθοποιός –ερμηνεύτρια, Σίσσυ Καπετάνου. Σολίστ στο βιολί, ο Αλφρέντο Στούνι.

“Ο Νικόπουλος δουλεύει τους ήχους του, ξεκινώντας από τις ανάγκες των κειμένων, γι’ αυτό δεν καταφεύγει σε τυποποιημένα μουσικά σχήματα, απαραίτητα τις περισσότερες για την εμπορική επιτυχία. Πιστεύω ότι οι “Σαλτιμπάγκοι” του είναι έργο για πολλούς. Θα το ακούσουν όμως λίγοι. Έτσι επιτάσσει η εποχή μας. Οι μάσκες, όμως, Θανάση, “πέφτουν διαδοχικά”, και πιο γρήγορα από όσο εμείς νομίζουμε.” Θάνος Σ. Μικρούτσικος, 31 Μαρτίου  1987.

Οι Παραστάσεις θα αρχίσουν από την σκηνή του Αγγέλων Βήμα

(Σατωβριάνδου 36, πίσω από το Εθνικό Θέατρο)

στις 2 και 3 Μαΐου, στις 9.30 μ.μ.

Είσοδος 10 ευρώ


σχετικα αρθρα