current views are: 1

16 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση14:17

Οι εκδόσεις Διόπτρα πάνε Κορέα

Οι εκδόσεις Διόπτρα επιλέχθηκαν από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο European Next-Generation Leaders Visit Korea Program 2014.

Δημοσίευση 14:17’
αρθρο-newpost

Οι εκδόσεις Διόπτρα επιλέχθηκαν από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο European Next-Generation Leaders Visit Korea Program 2014.

Οι εκδόσεις Διόπτρα επιλέχθηκαν από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο European Next-Generation Leaders Visit Korea Program 2014. Πρόκειται για ένα ετήσιο πρόγραμμα που “τρέχει” από το 2006 και διοργανώνεται από το Korea Foundation (KF).

Διαρκεί μία εβδομάδα (15 με 21 Ιουνίου) στην Σεούλ και φιλοξενεί ευρωπαίους πολίτες που έχουν διακριθεί στην εργασία τους για το ενδιαφέρον τους στην κορεατική κουλτούρα. Με το πρόγραμμα αυτό, το Korea Foundation φιλοδοξεί να παρέχει στους ευρωπαίους καλεσμένους του την ευκαιρία γνωρίσουν τη Νότια Κορέα από την ιστορική, πολιτιστική, οικονομική και κοινωνικοπολιτική της σκοπιά αλλά και να πραγματοποιηθεί ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ Ευρώπης και Κορέας με ανοικτά τα όποια ενδεχόμενα συνεργασίας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν κυρίως πολιτικά, κυβερνητικά και επιχειρηματικά στελέχη αλλά και επαγγελματίες που μπορεί να έχουν ξεχωρίσει στους τομείς της τεχνολογίας, της κοινωνιολογίας ή του πολιτισμού. Επιλέγονται από 28 ευρωπαϊκές χώρες και το Ισραήλ και δεν πρέπει να ξεπερνούν την ηλικία των 40 ετών.

Στο ημερήσιο πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπονται πολλές και διαφορετικές δράσεις ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Σεμινάρια, διπλωματικές και οικονομικές αναλύσεις, επαφές με κορεάτες opinion leaders αλλά και δράσεις πολιτιστικής ανταλλαγής. Για τις εκδόσεις Διόπτρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσει την φιλοσοφία και οργάνωση ενός αντίστοιχου οργανισμού, κυριολεκτικά στην άλλη άκρη της γης!
Στην Κορέα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν η Διευθύντρια και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας των εκδόσεων Διόπτρα, Αλεξάνδρα Αυγερινού και Κάλλια Χαραλαμπάκη PR Executive.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το best seller “Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει” το οποίο και χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης, πουλώντας συνολικά πάνω από 2.000.000 αντίτυπα. Επιπλέον, το 2014 είναι μια πολύ καλή χρονιά για το βιβλίο καθώς το φετινό London Book Fair επικεντρώθηκε στην λογοτεχνία της Νότιας Κορέας, η συγγραφέας του, Sun-mi Hwang υπήρξε ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα και φυσικά επειδή κυκλοφόρησε η ελληνική έκδοση του βιβλίου!