current views are: 1

8 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση20:04

Ερωτόκριτος στο Θέατρο Κάππα: Eορταστικές παραστάσεις

Μετρώντας σχεδόν δύο μήνες επιτυχίας με την παράσταση «Ερωτόκριτος» στο θέατρο Κάππα, η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά υποδέχεται τις ημέρες των εορτών με δύο έκτακτες εορταστικές παραστάσεις.

Δημοσίευση 20:04’
αρθρο-newpost

Μετρώντας σχεδόν δύο μήνες επιτυχίας με την παράσταση «Ερωτόκριτος» στο θέατρο Κάππα, η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά υποδέχεται τις ημέρες των εορτών με δύο έκτακτες εορταστικές παραστάσεις.

Μετρώντας σχεδόν δύο μήνες επιτυχίας με την παράσταση «Ερωτόκριτος» στο θέατρο Κάππα, η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά υποδέχεται τις ημέρες των εορτών με δύο έκτακτες εορταστικές παραστάσεις.

Έτσι, τον Δεκέμβριο, εκτός από τις Κυριακές στις 11.30 το πρωί, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αγαπημένο έργο τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου) και της Πρωτοχρονιάς (Παρασκευή 2 Ιανουαρίου) στις 11.30 το πρωί.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια μαγική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά βασισμένη στο αριστούργημα του Βιτσένζου Κορνάρου παρουσιάζει η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά στη σκηνή του θεάτρου Κάππα  από 19 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί έως Κυριακή των Βαΐων. Επτά χρόνια μετά το πρώτο επιτυχημένο ανέβασμά του, το  αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας έως τις μέρες μας, ανεβαίνει με νέα σκηνοθετική και εικαστική ματιά και επιρροές από τον Ελ Γκρέκο και άλλους κορυφαίους δημιουργούς.

Το πιο τρυφερό παραμύθι για την αγάπη ζωντανεύει με σκιές, κούκλες και ηθοποιούς σε μια παράσταση, όπου το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ συναντά τη λύρα το λαούτο, τη μαντούρα, το νταούλι, το μαντολίνο, την κιθάρα, τοβιολί , το ούτι  και τη βιολόλυρα. Με φόντο ένα ευρηματικό σκηνικό, τραγούδια και ζωντανή παραδοσιακήμουσική , υπέροχα κοστούμια, μάσκες, αλλά και video προβολές, μικροί και μεγάλοι θεατές θα συγκινηθούν και θα διασκεδάσουν σε μια μεγάλη παραγωγή, όπου το παραδοσιακό στοιχείο συναντά την σύγχρονη αισθητική.

Συντελεστές
Διασκευή, Κείμενο: Ηλίας Καρελλάς, Αλεξάνδρα Λιακοπούλου, Νικόλας Φραγκιουδάκης.
Σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλάς 
Κίνηση/Χορογραφία: Αγγελική Χατζή 
Κοστούμια/Κατασκευές/Μάσκες: Αγγελική Μπόζου
Σκηνογραφία/Φιγούρες Θεάτρου Σκιών: Ηλίας Καρελλάς
Επιμέλεια Μουσικής/ Φωτισμών: Ηλίας Καρελλάς
Κατασκευή Σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης
Κατασκευή Κοστουμιών: Μαρίνα Σταθοπούλου, Δήμητρα Γεωργίου 
Κατασκευή φιγούρων: Μάριος Γιαννούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Παυλόπουλος
Φωτογραφίες: Manila shooting

Παίζουν
Αρετή Κετιμέ
Ζαχαρούλα Κληματσάκη
Έκτορας Κυριάκου
Ιωάννα Μυλωνά
Φάνης Παυλόπουλος
Χρήστος Σύγγελος
Νίκος Τουρνάκης
Νικόλας Φραγκιουδάκης

Διάρκεια παράστασης: 80’ (με διάλλειμα)


σχετικα αρθρα