current views are: 3

2 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:01

Ο Καρυοθραύστης 3D στον κινηματογράφο Δαναό

Ο Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ αυτές τις γιορτές φέρνει κοντά στο αθηναϊκό κοινό δύο από τα πιο δημοφιλή μπαλέτα στον κόσμο και αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους.

Δημοσίευση 17:01’
αρθρο-newpost

Ο Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ αυτές τις γιορτές φέρνει κοντά στο αθηναϊκό κοινό δύο από τα πιο δημοφιλή μπαλέτα στον κόσμο και αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους.

Ο Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ έχοντας ήδη στο «βιογραφικό» του μερικές από τις πιο δημοφιλείς κι αγαπημένες απευθείας ή μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις Όπερας και Μπαλέτου από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, αυτές τις γιορτές φέρνει κοντά στο αθηναϊκό κοινό δύο από τα πιο δημοφιλή μπαλέτα στον κόσμο και αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους.

Μετά τη Λίμνη των Κύκνων 3D έρχεται “Ο Καρυοθραύστης 3D” στις 4 Ιανουαρίου 2015.

123 χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του Καρυοθραύστη στο θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892, το δημοφιλές κι αγαπημένο παραμύθι του Ρώσου συνθέτη Πιότρ Ιλίτς Tσαϊκόφσκι προβάλλεται από το θέατρο που το «γέννησε», για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε 3D, στον κινηματογράφο Δαναό στις 4 Ιανουαρίου.

Μπαλέτο σε δύο πράξεις και τρεις σκηνές. Το έργο συνέθεσε ο Πιότρ Ιλίτς Tσαϊκόφσκι το 1892 βασιζόμενος στη διασκευή του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» του Ε. Τ. Α. Χόφμαν από τον Αλέξανδρο Δουμά. Το πρώτο μπαλέτο που παρουσιάζεται σε 3D από το ιστορικό θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης, ίσως το πιο ταιριαστό θέαμα για τις γιορτινές ημέρες.

Διάρκεια: 105 λεπτά

Κλάρα η Πριγκίπισσα: Alina Somova
Καρυοθραύστης ο Πρίγκιπας: Vladimir Shklyarov
Μικρή Κλάρα: Alexandra Korshunova
Στάλμπαουμ: Vladimir Ponomaryov
Η σύζυγός του: Alexandra Gronskaya
Λουίζα: Alena Mashintseva
Φρανζ/ Καρυοθραύστης: Pavel Miheyev
Ντρόσσελμαγερ: Fyodor Lopukhov
Βασιλιάς των ποντικών: Soslan Kulaev

Μπαλέτο του Θεάτρου Mariinsky 

Μουσική Διεύθυνση: Valery Gergiev
Μουσική Σύνθεση: Pyotr Tchaikovsky
Λιμπρέτο: Marius Petipa
Χορογραφία: Vasily Vainonen
Οργάνωση Παραγωγής: Simon Virsaladze
Φώτα: Vladimir Lukasevich

Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Mariinsky