ARTS AND THE CITY

Χορεύοντας στην Καλαμάτα

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2015, 19:02 / Ανανεώθηκε 16 Ιουνίου 2015, 19:02
Χορεύοντας στην Καλαμάτα
Facebook Twitter Whatsapp

Στις 17 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με συμμετοχές δημιουργών και συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο, παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Στις 17 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με συμμετοχές δημιουργών και συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο, παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας είναι μία από εκείνες τις διοργανώσεις που πηγαίνουν αντίθετα στο ρεύμα. Ο χορός είναι μια τέχνη συγκριτικά παραμελημένη στη χώρα μας, η Καλαμάτα είναι μια περιφερειακή πόλη και οι οικονομικές συνθήκες σίγουρα δεν είναι ιδεώδεις. Όμως εκείνο μεγαλώνει,  διακλαδίζεται και δίνει καρπούς, συμβάλλοντας στον διάλογο για τις παραστατικές τέχνες, αναδεικνύοντας νέες πτυχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας, προσφέροντας απόλαυση στους θεατές και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους επαγγελματίες του χώρου.

Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, αν και συμπτυγμένο λόγω συνθηκών, είναι για άλλη μια φορά εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν δουλειά τους βρίσκονται σημαντικά ονόματα από τον διεθνή χώρο αλλά και την ελληνική σκηνή. Ενδεικτικά αναφέρουμε την νοτιοαφρικάνα  χορεύτρια και χορογράφο Dada Masilo (Ντάντα Μασιλό), η οποία θα προτείνει, μαζί με τους 13 χορευτές της ομάδας της The Dance Factory, μια διαφορετική «Κάρμεν» από γυναικεία σκοπιά. Η ταϊβανή Wen-Chi Su (Ουέν-Τσι Σου) θα παρουσιάσει μια βαθιά ποιητική, υπνωτιστικής ομορφιάς περφόρμανς με τίτλο «Off the map» ενώ ο Ευριπίδης Λασκαρίδης, σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής και περφόρμερ με μεγάλη πορεία, θα παρουσιάσει το «Relic», μια περφόρμανς για το ίχνος αυτού που υπήρχε και δεν υπάρχει πια. Για το αναλυτικό πρόγραμμα, δείτε ΕΔΩ.

Όμως η δράση του Φεστιβάλ δεν περιορίζεται στις παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων. Δύο ανεξάρτητοι πολιτιστικοί φορείς που εκπροσωπούν την έβδομη τέχνη, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Μηδέν, μετέχουν στα δρώμενα, διοργανώνοντας προβολές με άξονες την κοινή κληρονομιά κινηματογράφου και χορού και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Θα υπάρξουν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς της πόλης που θα διεξαχθούν σε υπαίθριους χώρους της πόλης χωρίς εισιτήριο. Το σχετικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί σύντομα στον ιστότοπο του φεστιβάλ www.kalamatadancefestival.gr.

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων  στο ταμείο, μέσω πιστωτικών καρτών ή ηλεκτρονικά, Πέμπτη 2 Ιουλίου. Η προπώληση θα γίνεται από το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής & απογεύματος Σαββάτου). Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard) στο τηλ. 27210 21555 & 27210 21504.

Πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις:

  • Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τη Laida Aldaz Arrieta. Κόστος συμμετοχής: 120,00 €. Εγγραφή-Προκαταβολή: 30,00 €. Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου: 6972 558 593, mail@kalamatadancefestival.gr.
  • Ερευνητικό Εργαστήρι Χορογραφίας 360ο με τη Μαριέλα Νέστορα. Κόστος συμμετοχής: 30,00 €. Εγγραφή-Εξόφληση: 30,00 €. Η τιμή του εργαστηρίου είναι η φετινή ειδική προσφορά του Φεστιβάλ Χορού. Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες: Στεριανή Τσιντζιλώνη: 6944 415 170, mail@kalamatadancefestival.gr.
  • Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού & Ερευνητικό Εργαστήρι Χορού. Κόστος συμμετοχής: 150,00 €. Εγγραφή-Προκαταβολή: 30,00 €. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 6 Ιουλίου 2015.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr