current views are: 5

22 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:49

«Swan Lake City» στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Η χορογράφος Γαβριέλα Ανυφαντάκη και η ομάδα της Μικρή Μυία σε μια διαφορετική ανάγνωση του μύθου της κοσμαγάπητης «Λίμνης των κύκνων».

Δημοσίευση 15:49’
αρθρο-newpost

Η χορογράφος Γαβριέλα Ανυφαντάκη και η ομάδα της Μικρή Μυία σε μια διαφορετική ανάγνωση του μύθου της κοσμαγάπητης «Λίμνης των κύκνων».

Η χορογράφος Γαβριέλα Ανυφαντάκη και η ομάδα της Μικρή Μυία σε μια διαφορετική ανάγνωση του μύθου της κοσμαγάπητης «Λίμνης των κύκνων».

Κάθε απόπειρα διασκευής κλασικών έργων όπως, στην περίπτωση του μπαλέτου, είναι η «Λίμνη των κύκνων» είναι εξ ορισμού καταδικασμένη σε αποτυχία. Δεν το λέμε εμείς -το λέει η κοινή λογική και η εμπειρία. Και η παραμικρή αλλαγή στο γνωστό «σενάριο» προσκρούει στο συλλογικό ασυνείδητο και στο αίσθημα νοσταλγίας του καθενός.

Το «Swan Lake City» ωστόσο δεν είναι μια ακόμα απόπειρα «βελτίωσης» του πρωτότυπου από αυτές που επιχειρούνται κατά καιρούς. Εμπνεόμενη από την ομορφιά των κύκνων και τον σχεδόν αυτόματο συνειρμό με το μπαλέτο, η χορογράφος Γαβριέλα Ανυφαντάκη δημιούργησε ένα σύγχρονο έργο, αντιπροσωπευτικό των προβληματισμών που «βασανίζουν» τους καλλιτέχνες του χορού σήμερα.

Φυσικά, το παραμύθι στον πυρήνα του έργου παραμένει ίδιο, όμως, όποιος περιμένει να δει πουέντ και τουτού, θα απογοητευτεί.

Για τους θιασώτες πάλι του σύγχρονου χορού, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει την εξέλιξη της Γαβριέλας Ανυφαντάκη και της ομάδας της τα προηγούμενα χρόνια, οι πήχης των προσδοκιών βρίσκεται ψηλά.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Χορογραφία – σκηνοθεσία: Γαβριέλα Ανυφαντάκη
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Ανυφαντάκης
Φωτισμοί: Άννα Ανυφαντάκη
Φωτογραφία: Χρήστος Σώκος
Επιμέλεια προγράμματος: Βασιλική Κανακοπούλου
Κείμενα: Σταυρούλα Δεληγιάννη
Επιμέλεια αφίσας: Πέτρος Βερώνης
Κοστούμια: Βαλεντίνη Αργυροπούλου
Μακιγιάζ: Κατερίνα Κωστοπούλου

Ερμηνεύουν:      

Άσπρος κύκνος: Παληά Μαριαλένα
Πρίγκιπας: Φενάκης Στέλιος
Φίλος Πρίγκιπα: Βλάχος Πάρης
Μάγος: Γεράσης Βαγγέλης
Μαύρος Κύκνος: Κανακοπούλου Βασιλική

Κύκνοι: Αλεξοπούλου Κατερίνα, Βλαχάβα Χαρά, Δεληγιάννη Σταυρούλα, Καρανάσιου Μαρούλα, Μαυρίδη Χαρά, Μαυρομάτη Κατερίνα, Ντάρλα Δάφνη, Πάντζαλη Μαργαρίτα, Τσαντέ Νεφέλη και η μικρή Αλίκη Δέσποινα Ντάρλα.

«Swan Lake City», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αίθουσα Θέατρο, Πειραιώς 206, Ταύρος, Τρίτη 29 & Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00. Τιμές Εισιτηρίων: 10€ (κανονικό),  5€ (μειωμένο). Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση, στο τηλ.210 3418579 και στην ιστοσελίδα του ιδρύματος www.mcf.gr

Επίσης εισιτήρια προπωλούνται στα Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου) καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet (Πειραιά, Καλλιθέας (Θησέως), Αιγάλεω, Συντάγματος, Γλυφάδας, Αμαρουσίου. Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης)                                                                                                       


σχετικα αρθρα