current views are: 7

28 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση18:34

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για το Mamma Mia!

Το newpost.gr εξασφάλισε για τους αναγνώστες του 3 διπλές προσκλήσεις για το μιούζικαλ που είδαν περισσότεροι από 54 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Δημοσίευση 18:34’
αρθρο-newpost

Το newpost.gr εξασφάλισε για τους αναγνώστες του 3 διπλές προσκλήσεις για το μιούζικαλ που είδαν περισσότεροι από 54 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Το newpost.gr εξασφάλισε για τους αναγνώστες του 3 διπλές προσκλήσεις για το μιούζικαλ που είδαν περισσότεροι από 54 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Οι τρεις πρώτοι που θα στείλουν τις λέξεις «Προσκλήσεις-Mamma Mia και το πλήρες ονοματεπώνυμό τους στο info@newpost.gr θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Παρασκευής 6/11 στις 16:30. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω μέιλ.

Τι είναι το που κάνει το «Mamma Mia!» τόσο γοητευτικό στο κοινό ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτό άνθρωποι κάθε ηλικίας και εθνικότητας εδώ και 16 χρόνια; Διότι τόσα είναι τα χρόνια του μιούζικαλ –για τα τραγούδια δεν το συζητάμε- που έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 6 Απριλίου του 1999 και από τότε έχει ανέβει αμέτρητες φορές από δεκάδες θιάσους σε 17 διαφορετικές γλώσσες.

Η απάντηση είναι και δεν είναι απλή. Μια έξυπνη παραγωγός, η Judy Craymer, μια έμπειρη συγγραφέας, η Catherine Johnson, και μια ατσίδας σκηνοθέτις, η Phyllida Lloyd, ζήτησαν και έλαβαν την άδεια να αυτοσχεδιάσουν με βάση τις αθάνατες επιτυχίες του πιο εμπορικού ποπ συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας. «Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;» αναρωτιούνται οι κυνικοί. «Τα πάντα» είναι η σωστή απάντηση, αν κρίνουμε από την τύχη αμέτρητων ανάλογων εγχειρημάτων που κατέβηκαν άρον άρον πριν οι συντελεστές τους προλάβουν να γνωριστούν μεταξύ τους, αφήνοντας πίσω τους την πικρή γεύση της αποτυχία και, φυσικά, οικονομικές ζημιές εκατομμυρίων.

Όμως το «Mamma Mia!» όχι απλώς μακροημέρευσε, όχι μόνο έγινε ταινία καταρρίπτοντας ρεκόρ εισπράξεων, αλλά η απήχησή του διαρκώς μεγαλώνει. Η ιστορία των δύο γυναικών, μαμάς και κόρης, που ζουν ευτυχισμένα σε ένα ηλιόλουστο νησί του Αιγαίου, έως ότου η κόρη συλλάβει την ιδέα που θα αναστατώσει τις ζωές όλων, αντί να κουράσει με τον καιρό, αποδεικνύεται ακαταμάχητη.

Λίγα λόγια για εκείνους που δεν θυμούνται την πλοκή του έργου: Στο ελληνικό νησί Καλοκαίρι η Σόφι ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της Σκάι. Το όνειρό της είναι να τη συνοδεύσει στην εκκλησία ο πατέρας της. Όμως η Ντόνα, η μητέρα της με την οποία συγκατοικούν, δεν εννοεί να της αποκαλύψει την ταυτότητά του. Αποφασισμένη να επιτύχει τον στόχο της, η Σόφι θα ανακαλύψει  το ημερολόγιο της μητέρας της, το οποίο θα κάνει φύλλο και φτερό μέχρι να εντοπίσει τα ονόματα των τριών ανδρών που είχαν σχέση με τη Ντόνα την επίμαχη περίοδο. Θα τους προσκαλέσει στον γάμο της και… Mamma Mia!

Εννοείται πως η πλοκή διανθίζεται με άφθονα τραγούδια από τη δισκογραφία των ABBA, ανάμεσά τους τα “Super Trouper”, “Lay All Your Love on Me”, “Dancing Queen”, “Knowing Me, Knowing You”, “Take a Chance on Me”, “Thank You for the Music”, “Money, Money, Money”, “The Winner Takes It All”, “Voulez Vous” και “SOS”.

Η ταυτότητα της παράστασης που παρουσιάζεται αυτές τις στη Θεσσαλονίκη και σύντομα θα μεταφερθεί στην Αθήνα:

Μουσική/ στίχοι: Benny Andersson και Björn Ulvaeus

Κείμενο: Catherine Johnson

Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd

Χορογραφίες: Anthony Van Laast

Σχεδιασμόςπαραγωγής: Mark Thompson

Σχεδιασμόςφώτων: Howard Harrison

Σχεδιασμόςήχου: Andrew Bruce & Bobby Aitken

Μουσική επιμέλεια, επιπλέον υλικό και ενορχηστρώσεις: MartinKoch

Το MAMMAMIA! International Tour ανεβαίνει σε παραγωγή των Judy Craymer, Richard East και Björn Ulvaeus για την LITTLESTAR, σε συνεργασία με τις Universal Stage Entertainment και NGM.

Mamma Mia!, Θέατρο Badminton, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 5/11 στις 20:30, Παρασκευή 6/11 στις 16.30 και 20:30, Σάββατο 7/11, στις 16:30 και 20:30, Κυριακή 08/11 στις 16:30 και 20:30, Δευτέρα 09/11 στις 20:30, Τετάρτη 11/11 στις 20:30, Πέμπτη 12/11 στις 20:30, Παρασκευή 13/11 στις 20:30, Σάββατο 14/11 στις 16:30 και 20:30, Κυριακή 15/11 στις 16:30 και 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Ε ΖΩΝΗ 20 ευρώ (φοιτητικό/ ανέργων 15 ευρώ), Δ ΖΩΝΗ 30 ευρώ, Γ ΖΩΝΗ 45 ευρώ, Β ΖΩΝΗ 55 ευρώ, Α ΖΩΝΗ 65 ευρώ, VIP 70 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: abcd.gr,  viva.gr , 210-8840600, καταστήματα Public, Media Markt, Ianos, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Reload