current views are: 9

14 Απριλίου 2016
Δημοσίευση10:12

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για τον Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας

Το έργο που μάγεψε μικρούς και μεγάλους συνεχίζεται για δύο ακόμα σαββατοκύριακα,16, 17, 23 και 24 Απριλίου, στο θέατρο Badminton

Δημοσίευση 10:12’

Το έργο που μάγεψε μικρούς και μεγάλους συνεχίζεται για δύο ακόμα σαββατοκύριακα,16, 17, 23 και 24 Απριλίου, στο θέατρο Badminton

Το έργο που μάγεψε μικρούς και μεγάλους συνεχίζεται για δύο ακόμα σαββατοκύριακα, 16, 17, 23 και 24 Απριλίου, στο θέατρο Badminton

Οι 5 πρώτοι που θα στείλουν τις λέξεις «Προσκλήσεις-Ιάσονας» στο info@newpost.gr θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση του Σαββάτου16 Απριλίου στις 15:00. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω μέιλ. Η παραλαβή των προσκλήσεων θα γίνει από το ταμείο 1 του θεάτρου.

Τοποθετημένος μια γενιά πριν από την Οδύσσεια, ο μύθος της αργοναυτικής εκστρατείας είναι ένας από τους αρχαιότερους και τους πιο «γόνιμους» της ελληνικής μυθολογίας. Είναι επίσης ένας από τους πιο γοητευτικούς, απόλυτα ταιριαστός για τα παιδιά που ακολουθούν μαγνητισμένα τις περιπέτειες του Ιάσονα στην μυθική Κολχίδα.

Αυτό τον μύθο αποφάσισαν να αναβιώσουν φέτος οι συντελεστές του υπερ-επιτυχημένου «Ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των Ταύρων» που μάγεψε το κοινό τις θεατρικές σεζόν 2012 και 2013, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του μυθικού ήρωα. Σε συνεργασία με τον Παρασκευά Καρασούλο που έγραψε τα κείμενα, τον Νίκο Κυπουργό που συνέθεσε την πρωτότυπη μουσική, τον Μανόλη Παντελιδάκη που υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια, η Σοφία Σπυράτου υλοποίησε μια πραγματική υπερπαραγωγή με υψηλή αισθητική και ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών.

Όμως, ας θυμηθούμε πρώτα τον μύθο: Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Κολχίδας και καταλήγει στα τεχνάσματα και τις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Σύμμαχοι του Ιάσονα είναι η γοητευτική μάγισσα Μήδεια, ο πιστός του σύντροφος Ορφέας και οι ηρωικοί Αργοναύτες, που αντιμάχονται παράξενα μυθικά τέρατα, πελώρια κύματα, αλλά και τις συνομωσίες των Θεών, που άγρυπνοι παρακολουθούν το ταξίδι των Ελλήνων στην Ανατολή.

Του καστ των ηθοποιών «ηγείται» ο Γιάννης Στάνκογλου ο οποίος υποδύεται τον Ιάσονα. Δίπλα του η Σαβίνα Γιαννάτου σε μια εμφάνιση-έκπληξη με διπλό ρόλο: είναι η Μήδεια και η ιερή ομιλούσα βελανιδιά.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου

Κείμενο –στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου (Ιάσων), Σαβίνα Γιαννάτου (Μήδεια – Ακρόπρωρο) , Μαρίνα Σάττι  ( Β΄Διανομή Μήδειας & Ακρόπρωρου – Σειρήνα), Ζαχαρίας Καρούνης (Ορφέας), Ιβάν Σβιτάιλο (Κένταυρος Χείρων – Ηρακλής), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Μυστικοσύμβουλος – Φινέας), Μαρία Γράμψα (Ήρα), Δημήτρης Γαλάνης (Πελίας-Αργοναύτης), Χλόη Μάντζαρη  (Αθηνά- Αταλάντη), Μαριλού Κατσαφάδου (Αφροδίτη), Γιώργος Νούσης  (Απόλλων – Αργοναύτης)

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώτα Αλεξίου (Σειρήνα), Στράτος Γιαπτσέ    (Βορεάδες [Κάλαϊς] – Ταυράκι), Αλέξανδρος ΚεΪβανάη (Αργοναύτης),  Έλενα Κέκκου (Σειρήνα), Ανδρέας Λάβνερ (Αργοναύτης-Ταυράκι), Γιάννα Μεντβέντεβα (΄Αρπυϊα),  Αρετή Νότη (Σειρήνα), Πάνος Πολίτης (Αργοναύτης), Κώστας Ραφαηλίδης (Μυστικοσύμβουλος), Δημόκριτος Σηφάκης (Βορεάδες [Ζήτης]), Γιάννης Σμέρος (΄Αρπυϊα), Γιάννης Στέφος  (Αργοναύτης), Ράνια Φόβου (Σειρήνα).

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας, Θέατρο  Badminton. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 16/4 στις 15:00, Κυριακή 17/4 στις 12:00 και στις 15:00, Σάββατο 23/4 στις 15:00 και Κυριακή 24/4 στις 12:00 και στις 15:00. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη 18 ευρώ, Β΄ ζώνη 15 ευρώ, Γ΄ ζώνη 12 ευρώ, Δ΄ ζώνη 9 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: 2108840600, www.abcd.gr, www.viva.gr, PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, SΕVΕN SΡΟTS, ΙΑNOS, ΜΕDΙΑΜΑRKT, RΕLΟΑD