ARTS AND THE CITY

Οι La La La Human Steps στην Ελλάδα

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 08:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι La La La Human Steps στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp
Μια από τις σημαντικότερες και πιο διάσημες χορευτικές ομάδες της σύγχρονης διεθνούς σκηνής και ταυτόχρονα το πιο αντιπροσωπευτικό καλλιτεχνικό σχήμα του Καναδά, οι περίφημοι La La La Human Steps, έρχονται για την παρθενική τους εμφάνιση στην Αθήνα.
Μια από τις σημαντικότερες και πιο διάσημες χορευτικές ομάδες της σύγχρονης διεθνούς σκηνής και ταυτόχρονα το πιο αντιπροσωπευτικό καλλιτεχνικό σχήμα του Καναδά, οι περίφημοι La La La Human Steps, έρχονται για την παρθενική τους εμφάνιση στην Αθήνα. Οι «ταχύτεροι, εκφραστικότεροι και ερωτικότεροι χορευτές του κόσμου», η ομάδα που κινείται από τον λυρισμό ως τα όρια της ακραίας σωματικής έκφρασης, παρουσιάζει επιτέλους και στη χώρα μας την περίτεχνη, πολύπλοκη και πρωτότυπη χορογραφική της γλώσσα. Μία γλώσσα στηριγμένη στην αυστηρότητα, την πειθαρχεία και την ακρίβεια του κλασικού μπαλέτου και προσαρμοσμένη στην επαναστατική τεχνική «υψηλών χορευτικών ταχυτήτων» του Edouard Lock.

Ο Edouard Lock μαζί με μια επίλεκτη ομάδα απο πρώτους χορευτές, σπέσιαλ guest, έναν πολυβραβεβμένο κινηματογραφιστή, έναν καλλιτέχνη του βίντεο και των οτικών μέσων, έναν γλύπτη και μια διάσημη σχεδιάστρια μόδας, σε μία ανανεωτική μουσική προσέγγιση του μπαρόκ, αποδομεί με μαεστρία τις δύο τραγωδίες, μεταλλάσσοντας τις δύο πανανθρώπινες ιστορίες αγάπης σε μία μοναδική και ενιαία ωδή. Συνδυάζοντας τα δύο καλλιτεχνήματα σαν στρώσεις της ανθρώπινης ιστορίας και χρησιμοποιώντας μία θάλασσα συμβόλων και την απαραίτητη σύγχρονη τεχνολογία, μας οδηγεί μ’ ένα σουρεαλιστικό, ονειρικό τρόπο, απ’ τον θάνατο της Διδώς στην απομόνωση της Ευρυδίκης στον Άδη. Ξεναγός μας επί σκηνής ο Κέρβερος, με τα τρία κεφάλια του να σηματοδοτούνται φωτιστικά, το πράσινο για τη φύση και τη ζωή, το κόκκινο για το υποσυνείδητο και το μπλε για τον άλλο κόσμο.

Δομώντας μία ηλεκτρική εκκένωση, έναν χορογραφικό κυκλώνα, διασταυρώνοντας διάφορα σκηνικά είδη και τέχνες μέσα σ’ ένα κινηματογραφικό περιβάλλον, με προβολές, ζωντανή μουσική και εκπληκτικούς φωτισμούς. Δημιουργώντας έτσι, μία άκρως εντυπωσιακή, εκθαμβωτική, μεγαλοπρεπή παράσταση και στηριζόμενος πάνω απ’ όλα στο ταλέντο, την απαράμιλλη τεχνική και τη φημισμένη «ιλιγγιώδη ταχύτητα» της προικισμένης του ομάδας.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


06.10.2011 έως 09.10.2011

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα, Τηλ: 302107282333, http://www.megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

25ης Μαρτίου & Παραλία, 54646 Θεσσαλονίκη, Τηλ: +302310895800, http://www.tch.gr/
Τιμές Eισιτήριων:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Από 25 έως και 75 ευρώ

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Από 20 έως και 65 ευρώΠηγή: elculture.gr