ARTS AND THE CITY

Θανάσης Χριστόπουλος, ο Πλαστικός Χειρουργός που κέρδισε το στοίχημα της επιτυχίας

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2017, 05:01 / Ανανεώθηκε 29 Ιουνίου 2017, 21:35
Θανάσης Χριστόπουλος, ο Πλαστικός Χειρουργός που κέρδισε το στοίχημα της επιτυχίας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πλαστικός χειρουργός Θανάσης Χριστόπουλος στην αρχή της καριέρας του έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό του: «Ότι μπορεί κάποιος να γίνει επιτυχημένος πλαστικός χειρουργός με βάση τους ηθικούς κανόνες και τους κανόνες της επιστήμης κι όχι κάνοντας την επιστήμη εμπόριο»

Ο πλαστικός χειρουργός Θανάσης Χριστόπουλος στην αρχή της καριέρας του έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό του: «Ότι μπορεί κάποιος να γίνει επιτυχημένος πλαστικός χειρουργός με βάση τους ηθικούς κανόνες και τους κανόνες της επιστήμης κι όχι κάνοντας την επιστήμη εμπόριο». Τα χρόνια πέρασαν και όχι μόνο δεν άλλαξε ιδέες, αλλά έγινε ακόμη πιο αυστηρός στην τήρηση των κανόνων αυτών. Η πορεία του έδειξε ότι ο κόσμος εκτιμά όταν ο πλαστικός χειρουργός του λέει την αλήθεια κι όχι όταν του χαϊδεύει τα αυτιά. Φαίνεται τελικά ότι το στοίχημα το κέρδισε.

Ο Θανάσης Χριστόπουλος ειδικεύτηκε στην πλαστική χειρουργική στην Αγγλία και την Ελλάδα. Συμπλήρωσε τις γνώσεις του στον Αισθητικό τομέα πηγαίνοντας στις ΗΠΑ κοντά σε μεγάλα ονόματα του χώρου. Παρά τις δελεαστικές προτάσεις που είχε για να παραμείνει στο εξωτερικό, η αγάπη του για την Ελλάδα τον οδήγησε να επιστρέψει κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Πριν από περίπου 20 χρόνια στην Αθήνα ίδρυσε την Αισθητική Ανάπλαση, ένα πρότυπο κέντρο πλαστικής χειρουργικής με σκοπό την παροχή όλου του φάσματος των αισθητικών παρεμβάσεων, από τις πιο απλές αισθητικές διαδικασίες έως τις πιο πολύπλοκες κι απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις. Η Αισθητική Ανάπλαση, παρ όλο που δεν διαφημίστηκε, απέκτησε φανατική πελατεία από γυναίκες και άνδρες που απευθύνθηκαν στο Θανάση Χριστόπουλο για να βελτιώσουν ή να συντηρήσουν την εικόνα τους χωρίς να αποσκοπούν στην υπερβολή ή στο δήθεν. Η αίσθηση του μέτρου άλλωστε είναι αυτό που αποπνέει η Αισθητική Ανάπλαση τόσο ως χώρος, όσο και όλοι όσοι εργάζονται σε αυτήν, αλλά και η πελατεία της. Το μέτρο και το φυσικό αποτέλεσμα είναι και ο λόγος που ο Θανάσης Χριστόπουλος έχει αρνηθεί αρκετές φορές να πραγματοποιήσει διαδικασίες που θεωρεί ότι θα ήταν υπερβολή στην εμφάνιση και αρμονία του συγκεκριμένου ατόμου που τις ζητεί ή που δεν ήταν κατάλληλο για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Η ειλικρίνεια στο λόγο του, οι επιστημονικές του γνώσεις και η τεχνική του κατάρτιση πάνω στον απαιτητικό χώρο της πλαστικής χειρουργικής έχει εκτιμηθεί από τους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται για την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα να αποκτήσει φανατικούς πελάτες – φίλους οι οποίοι δεν τον αλλάζουν με τίποτα.

Σιγά σιγά, η Αισθητική Ανάπλαση επεκτάθηκε. Δημιούργησε παραρτήματα σε 6 πόλεις της Ελλάδας. Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Τρίπολη.

Το επόμενο βήμα ήταν η ανάπτυξή της στο πεδίο του Ιατρικού Τουρισμού. Το εγχείρημα ήταν δύσκολο. Πρέπει να πεισθούν άνθρωποι από μια ξένη χώρα να εμπιστευτούν την εμφάνισή τους σε έναν έλληνα πλαστικό χειρουργό και να έρθουν για να χειρουργηθούν στην Ελλάδα. Και μάλιστα σε μία περίοδο που η χώρα είχε δυσφημιστεί λόγω οικονομικών προβλημάτων. Και όμως η Αισθητική Ανάπλαση τα κατάφερε. Σήμερα, άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου έρχονται και κάνουν αισθητικές επεμβάσεις στην Ελλάδα. Όταν τους ρωτήσεις γιατί θα σου πουν ότι εμπιστεύονται το Θανάση Χριστόπουλο γιατί έχει ένα πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό.

Στο χρονικό αυτό διάστημα υπήρξαν και πολλές προτάσεις για να ανοίξει παραρτήματα στο εξωτερικό. «Κάθε δύο μήνες δεχόμουν μία πρόταση από κάποιο μέρος του κόσμου» μάς εξομολογείται ο κ.Χριστόπουλος. Ως φυσικό αποτέλεσμα ήρθε η λειτουργία του πρώτου παραρτήματος εκτός Ελλάδος, στο Dubai. Η εξέλιξη ξεπέρασε και τις αισιόδοξες προβλέψεις με αποτέλεσμα να προγραμματίζεται και δεύτερο παράρτημα στο Dubai και σε ένα χρόνο περίπου στο Abu Dhabi. «Είμαι ενθουσιασμένος γιατί αισθάνομαι τη χαρά της δημιουργίας!» μας λέει ο Θανάσης Χριστόπουλος και προσθέτει «η δραστηριοποίησή μου στο Dubai έχει διπλό στόχο: την «εξαγωγή» ελληνικών ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και την ανανέωση και μεταφορά cutting edge τεχνολογίας και know how στην Ελλάδα, από το Dubai που είναι μια χώρα στην οποία ανθεί η πλαστική χειρουργική.»

Παρά την πολύπλευρη δραστηριότητά του, αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι παραμένει κοντά στους ανθρώπους πού, όπως λέει και ο ίδιος, του κάνουν την μέγιστη τιμή να του εμπιστεύονται το σώμα τους και την ψυχή τους. Αφιερώνει πολύ χρόνο σε έναν-έναν χωριστά. «Θέλω να έχω άμεση επαφή με τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται. Θέλω να κατανοήσω πλήρως τα «θέλω» τους και για να τους αναλύσω κάθε πτυχή της διαδικασίας που μαζί έχουμε επιλέξει.» μας λέει ο κ.Χριστόπουλος. «Αυτό, βέβαια, έχει το τίμημά του. Δεν μου μένει πολύς προσωπικός χρόνος. Μακάρι η μέρα να είχε 30 ώρες. Η δουλειά μου όμως μού δίνει τόσες χαρές που αισθάνομαι πραγματικά γεμάτος. Αναπτύσσεται με τα άτομα που έρχονται στο ιατρείο μου μία τέτοια σχέση, που κάθε μέρα έχω την αίσθηση ότι ήρθαν οι φίλοι μου να με επισκεφτούν».