current views are: 1

18 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση20:50

Καθαρισμός του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού

Με αποστολή τον «καλλωπισμό» του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, 25 καταρτιζόμενοι του ΚΕΚ Νεφέλη στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν περί τα μέσα Φεβρουαρίου την πρακτική τους σε διάφορα σημεία του Πάρκου.  

Δημοσίευση 20:50’
αρθρο-newpost

Με αποστολή τον «καλλωπισμό» του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, 25 καταρτιζόμενοι του ΚΕΚ Νεφέλη στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν περί τα μέσα Φεβρουαρίου την πρακτική τους σε διάφορα σημεία του Πάρκου.  

Με αποστολή τον «καλλωπισμό» του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, 25 καταρτιζόμενοι του ΚΕΚ Νεφέλη στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν περί τα μέσα Φεβρουαρίου την πρακτική τους σε διάφορα σημεία του Πάρκου.   Οι καταρτιζόμενοι, αφού ολοκλήρωσαν τη θεωρητική εκπαίδευση στο αντικείμενο της αποκατάστασης τοπίου, βγήκαν στο πεδίο και καλούνται καταρχήν να συλλέξουν από το παραλιακό τμήμα του Δέλτα Αξιού τα μπουκάλια και άλλα απορρίμματα που ξεβράζονται από τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, θα προχωρήσουν στον καθαρισμό του Περιβαλλοντικού Πάρκου Γαλλικού Ποταμού και την αποκατάσταση των υποδομών του, πολλές από τις οποίες –όπως το παρατηρητήριο πουλιών- έχουν υποστεί βανδαλισμούς. Θα συντηρηθούν οι περιφράξεις και θα τοποθετηθούν πινακίδες κατεύθυνσης για τους επισκέπτες.  

Στόχος είναι από την άνοιξη το Πάρκο, το οποίο φιλοξενεί ιδιαίτερα σημαντική βιοποικιλότητα και σπάνια είδη πουλιών, να υποδέχεται με «καινούριο πρόσωπο» τους κατοίκους του Καλοχωρίου, αλλά και της Θεσσαλονίκης.  

Οι καταρτιζόμενοι θα προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους για τον καθαρισμό του παραποτάμιου δάσους του Αξιού, στο ύψος των οικισμών Ανατολικό και Βραχιά, ενώ τέλος, για μία εβδομάδα θα προχωρήσουν στη συντήρηση του αύλειου χώρου του Κέντρου Πληροφόρησης Χαλάστρας.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα, και με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, ο οποίος μέσω του Πράσινου Ταμείου θα διαθέσει τα απαιτούμενα υλικά και τον εξοπλισμό.  
Οι εργασίες θα διαρκέσουν συνολικά τέσσερις μήνες, έως και το τέλος Μαΐου.  

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).  

ΠΗΓΗ: econews.gr


σχετικα αρθρα