ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτοβολταϊκά: Διαδικτυακή ανάρτηση των μετρήσεων της Χαμηλής Τάσης ζητά ο ΣΠΕΦ

Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2014, 18:16 / Ανανεώθηκε 9 Σεπτεμβρίου 2014, 18:16
Φωτοβολταϊκά: Διαδικτυακή ανάρτηση των μετρήσεων της Χαμηλής Τάσης ζητά ο ΣΠΕΦ
Facebook Twitter Whatsapp

Την ανάρτηση των on-line μετρήσεων στο διαδίκτυο και για τα φωτοβολταϊκά Χαμηλής Τάσης ζητεί με επιστολή του προς την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ ο ΣΠΕΦ.

Την ανάρτηση των on-line μετρήσεων στο διαδίκτυο και για τα φωτοβολταϊκά Χαμηλής Τάσης ζητεί με επιστολή του προς την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, την οποία κοινοποιεί προς τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και τον Γ.Γ. Κων/νο Μαθιουδάκη, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος, «όπως είναι γνωστό ο ΔΕΔΔΗΕ προβαίνει από τον περασμένο Ιούλιο στην εγκατάσταση modems στους μετρητές των Φ/Β πάρκων ΧΤ για την τηλεμέτρηση τους, όπως άλλωστε περιλαμβανόταν στο κόστος εξοπλισμού των προσφερόμενων κάθε φορά Όρων Σύνδεσης. Όπως έχουμε και σε προηγούμενη αλληλογραφία μας αναφέρει, τούτο θα επιτρέψει την απόλυτα ορθολογική κάθε φορά τιμολόγηση εκάστης μηνιαίας παραγωγής από πλευράς παραγωγών και στην συνεπακόλουθη εξάλειψη των ΕΝΑΝΤΙ τιμολογήσεων που εν γένει στρεβλώνουν την χρηματοροή τους.

Διαπιστώνουμε ωστόσο πως -επί του παρόντος τουλάχιστον- δεν προβλέπεται ανάρτηση των οn-line αυτών μετρήσεων στο διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα ισχύει για τα Φ/Β στην ΜΤ όπου λειτουργεί ιστοσελίδα στην οποία οι εν λόγω παραγωγοί μπορούν να αντιπαραβάλλουν τις on-line μετρήσεις ΔΕΔΔΗΕ σε πραγματικό κάθε φορά χρόνο με αυτές των δικών τους συστημάτων μέτρησης της παραγωγής.

Η λειτουργία ωστόσο αυτή είναι αυτονόητα ιδιαίτερα σημαντική και για τους παραγωγούς ΧΤ εξίσου, αφού οι περισσότεροι εξ΄ αυτών ενδιαφέρονται και ελέγχουν προληπτικά την απόκλιση των μετρητικών συστημάτων του πάρκου τους από του ΔΕΔΔΗΕ, προς έγκαιρη αποφυγή απωλειών από ενδεχόμενη βλάβη του μετρητή σας και σε κάθε περίπτωση ειδοποίηση σας.

Σε συνέχεια των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το πότε θα λειτουργήσει ιστοσελίδα ανάρτησης των μετρήσεων Φ/Β πάρκων ΧΤ σε πραγματικό χρόνο στα πρότυπα αυτής που λειτουργεί για την ΜΤ».

Πηγή: www.econews.gr