current views are: 4

27 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:41

Συνδέθηκαν τα 550 Μεγαβάτ του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού-μαμούθ των ΗΠΑ

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο των Ηνωμένων Πολιτειών τέθηκε σε λειτουργία. 

Δημοσίευση 09:41’
αρθρο-newpost

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο των Ηνωμένων Πολιτειών τέθηκε σε λειτουργία. 

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο των Ηνωμένων Πολιτειών τέθηκε σε λειτουργία. Πρόκειται για το πάρκο Topaz Solar στην Κομητεία Σαν Λουός Ομπίσπο, που βρίσκεται -πού αλλού;- στην Καλιφόρνια.

To Topaz Solar ισχύος 550 Μεγαβάτ αποτελείται από 9 εκατομμύρια φωτοβολταϊκά πάνελ εγκατεστημένα σε μια έκταση 24.600 στρεμμάτων, θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 160.000 νοικοκυριών και θα εξοικονομήσει 377.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα που δεν θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα.

Η κατασκευή του κολοσσιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και ολοκληρώθηκε συντομότερα από το χρονοδιάγραμμα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδόθηκε στονπεριβαλλοντικό αντίκτυπο του πάρκου που βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα ευαίσθητα οικοσυστήματα του Εθνικού Μνημείου Καρίτζο Πλέην και κατασκευάστηκε σε μη γεωργική γη.

Ίδιας ισχύος με το Topaz είναι το πάρκο Desert Sunlight που βρίσκεται επίσης στην Καλιφόρνια και βρίσκεται στην τελική φάση της κατασκευής του.

Ωστόσο, τα σκήπτρα του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού της χώρας αναμένεται να αποκτήσει σύντομα το πάρκο Solar Star ισχύος 579 Μεγαβάτ.

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, το Topaz Solar μόνο του έχει ισχύ ίση με το 25% του συνόλου της εγκαταστημένης φωτοβολταϊκής ισχύος στην Ελλάδα.


σχετικα αρθρα