ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυστραλία: Ο φόρος ρύπανσης «συμφέρει», σύμφωνα με την Επιτροπή Παραγωγικότητας

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2011, 13:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυστραλία: Ο φόρος ρύπανσης «συμφέρει», σύμφωνα με την Επιτροπή Παραγωγικότητας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο φόρος ρύπανσης (carbon tax) που προωθεί η αυστραλιανή κυβέρνηση της Τζούλια Γκίλαρντ, είναι η πλέον συμφέρουσα λύση για την Αυστραλία, αποφαίνεται η ανεξάρτητη Επιτροπή Παραγωγικότητας (Productivity Commission).

Ο φόρος ρύπανσης (carbon tax) που προωθεί η αυστραλιανή κυβέρνηση της Τζούλια Γκίλαρντ, είναι η πλέον συμφέρουσα λύση για την Αυστραλία, αποφαίνεται η ανεξάρτητη Επιτροπή Παραγωγικότητας (Productivity Commission). Οι εκτιμήσεις της Επιτροπής θεμελιώνονται από τα αποτελέσματα συγκριτικής μελέτης που έκανε μεταξύ εννιά χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων εμπορικών εταίρων, Κίνα, Ιαπωνία και Κορέα και τους μεγαλύτερους ρυπαντές της ατμόσφαιρας, Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι ο φόρος ρύπανσης είναι φθηνότερος τρόπος αντιμετώπισης της ρύπανσης της ατμόσφαιρας, από την ηλιακή ενέργεια ή τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που προωθούν οι Πράσινοι.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση Γκίλαρντ θα φορολογεί από την 1η Ιουλίου 2012 τις βιομηχανίες, που εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, με τιμή ανά τόνο που θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών μηνών.

Η συγκριτική μελέτη πιστοποίησε, ότι η Αυστραλία βρίσκεται "στο μέσον" των χωρών που εξετάσθηκαν, όσον αφορά στο ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) που διαθέτει, για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr