ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Ελληνικός Χρυσός»: Ναι από το νομαρχιακό συμβούλιο Χαλκιδικής για τα μεταλλεία

Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2010, 09:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Ελληνικός Χρυσός»: Ναι από το νομαρχιακό συμβούλιο Χαλκιδικής για τα μεταλλεία
Facebook Twitter Whatsapp

Ομόφωνα ΝΑΙ είπε το νομαρχιακό συμβούλιο Χαλκιδικής στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», για τη λειτουργία μεταλλείων στη βορειοανατολική πλευρά του νομού.

Ομόφωνα ΝΑΙ είπε το νομαρχιακό συμβούλιο Χαλκιδικής στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», για τη λειτουργία μεταλλείων στη βορειοανατολική πλευρά του νομού.

Μετά την θετική γνωμοδότηση του νομαρχιακού συμβουλίου η μελέτη θα αποσταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η διαβούλευση για το επενδυτικό σχέδιο.

«Επιτέλους ένα θέμα που ταλάνιζε εδώ και πολλά χρόνια μία συγκεκριμένη περιοχή, τη βορειοανατολική Χαλκιδική, βρίσκει τη λύση του. Παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας, την ώρα που κάποιοι φυγομαχούν εμείς είμαστε παρόντες», δήλωσε ο νομάρχης Χαλκιδικής, Αστ. Ζωγράφος.

Από την πλευρά της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», ο πρόεδρός της, Δ. Κούτρας, είπε μιλώντας στο νομαρχιακό συμβούλιο πως «αυτή η μεταλλευτική δραστηριότητα δεν θα φέρει καμία καταστροφή, αντίθετα θα φέρει μόνο πρόοδο».

Ο κ. Κούτρας διαβεβαίωσε τις αρχές, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής πως «δεν θα ενοχλείται κανένας οικισμός, κανένας δρόμος και δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον, το οποίο θα προστατευτεί», ενώ επισήμανε πως δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στην παραλιακή ζώνη Ολυμπιάδας, Στρατωνίου, Ιερισσού, η οποία και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Έκανε επίσης γνωστό ότι μέχρι σήμερα η εταιρία «έχει ταπώσει πάνω από 60.000 κυβικά μέτρα παλιές στοές κάτω από τη Στρατονίκη και μέχρι το τέλος της επένδυσης θα έχουμε ξεπεράσει τις 200.000 κυβικά μέτρα».

Ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρ. Πάχτας, αναφέρθηκε στη σημασία των μεταλλείων για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, διευκρινίζοντας ότι το δίλημμα των κατοίκων δεν πρέπει να είναι μεταλλευτική δραστηριότητα ή καταστροφή, αλλά μεταλλευτική δραστηριότητα με σεβασμό στο περιβάλλον ή μη ανάπτυξη και κάλεσε όσους διαμαρτύρονται για την επένδυση να μην τρομοκρατούν τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο στην Ιερισσό και αργότερα στη Μεγάλη Παναγιά.

«Όσο περισσότεροι συμμετέχουν, ιδιαίτερα από την πλευρά εκείνων που αντιδρούν, τόσο περισσότερο θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη μελέτη και να υποχρεώσουμε τους επενδυτές να αναλάβουν περισσότερες δεσμεύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε η Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΥΠΕΚΑ, Μ. Καραβασίλη.

Πηγή: imerisia.gr

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr